Acasă ACTUALITATE Franta isi trimite armata in Romania. Ministrul Apararii francez vine la Bucuresti...

Franta isi trimite armata in Romania. Ministrul Apararii francez vine la Bucuresti pentru ultimele detalii

187

Președintele Klaus Iohannis îl primește, joi, la Palatul Cotroceni, pe ministrul francez al Forțelor Armate, Florence Parly. Întrevederea are loc după anunțul lui Emmanuel Macron potrivit căruia Franţa este pregătită să contribuie cu trupe la misiunile NATO din Europa de Est, inclusiv în România.

Potrivit programului anunțat de Administrația Prezidențială, joi, la 13.30, președintele Klaus Iohannis îl primește pe ministrul Forțelor Armate din Republica Franceză, Florence Parly.

Franţa este pregătită să contribuie cu trupe la misiunile NATO din Europa de Est, inclusiv în România, a declarat săptămâna trecută preşedintele Emmanuel Macron, într-un discurs rostit la un comandament militar.

„Este vorba de contribuţia armatei noastre la echilibrul din Europa. Am continuat să desfăşurăm efective militare pentru securitatea partenerilor europeni, în cadrul misiunilor NATO, în ţările baltice, şi vom continua să facem acest lucru; chiar am indicat disponibilitatea noastră de a merge mai departe; în cadrul NATO, ne angajăm să participăm la noi misiuni, pentru a ne asuma toate responsabilităţile, în cadrul misiunilor de tipul consolidării prezenţei militare avansate, în special în România, dacă se va decide”, a declarat Emmanuel Macron.

Anterior, în discursul din plenul Parlamentului European, la Strasbourg, Emmanuel Macron a pledat pentru un dialog sincer cu Rusia şi a evidenţiat necesitatea ca Uniunea Europeană să îşi consolideze autonomia în domeniul apărării.

„Următoarele săptămâni trebuie să ne permită să realizăm o propunere europeană în sensul construirii unei noi ordini în materie de securitate şi stabilitate”, a afirmat Emmanuel Macron, în contextul în care Franţa deţine Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene. „Europa trebuie să construiască în sfârşit o ordine a securităţii colective pe continentul nostru. Este necesară reînarmarea strategică a Europei, în calitatea de putere a păcii şi echilibrului”, a subliniat Emmanuel Macron.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos