Acasă International Franta pierde ratingul maxim „Aaa” de la Moody’s

Franta pierde ratingul maxim „Aaa” de la Moody’s

63

Agentia de evaluare financiara Moody’s a retrogradat calificativul de tara al Frantei cu o treapta, de la nivelul maxim posibil „Aaa” la „Aa1”, ca urmare a inrautatirii perspectivelor economice, potrivit MarketWatch.

 „Perspectiva economica pe termen lung a Frantei este afectata de mai multe dificultati structurale, incluzand pierderea graduala si sustinuta de competitivitate, dar si rigiditatea pietei muncii, precum si a celei de bunuri si servicii”, potrivit unui comunicat Moody’s.

Agentia de rating si-a exprimat ingrijorarea si in privinta perspectivei fiscale nesigure a Frantei. De asemenea, rezistenta Frantei la viitoare socuri din zona euro devine mai greu de anticipat, arata analistii.

Perspectiva ratingului suveran al Frantei ramane negativa. Retrogradarea din partea Moody’s urmeaza unei decizii similare a Standard & Poor’s in ianuarie si creste presiunea asupra presedintelui, Francois Hollande, pentru identificarea de cai de a sustine crestera economica.

Costurile de imprumut ale Frantei au atins un minim record in august, de 2% pentru obligatiunile pe zece ani in timp ce pentru scadentele mai scurte a inregistrat chair randamente negative. Randamentul titlurilor pe zece ani se situa luni la 2,07%.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos