21.8 C
București
duminică, iulie 21, 2024
AcasăDosarFrăția cătușelor, episodul 2: Florin Bercea, liderul frăției sindicale cu PSD

Frăția cătușelor, episodul 2: Florin Bercea, liderul frăției sindicale cu PSD

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Ciolacu despre Geoana presedinte: ”Nu cred in ciorbe reincalzite”

Intrebat daca Mircea Geoana, fost presedinte al PSD, ar...

Pe Florin Bercea îl leagă o lungă și tradițional-sindicalistă relație cu PSD. Întru mare bătaie de joc față de cei pe care pretinde că îi reprezintă și încălcând chiar statutul sindicatului pe care-l conduce – FSLI spune chiar pe site-ul oficial: “F.S.L.I. PETROL-ENERGIE este independentă față de partidele și organizațiile politice. F.S.L.I. PETROL-ENERGIE este independentă și autonomă în raport cu Organele Administrației și ale Puterii de Stat.   

Zău așa? Citiți vă rog ce declara în 2017 Florin Bercea, președintele FSLI, moștenitorul lui Liviu Luca la conducerea sindicatului: “Fiind sindicate, doctrinar suntem undeva de stânga, deci trebuie să găsim un partid — și se pare că partidul de guvernământ are această orientare. Avem un protocol care trebuie revăzut, negociat, discutat și parafat cu PSD. Deocamdată ei au fost singurii care au dorit acest lucru din eșicherul (sic!) politic din țară’, ne explica Bercea. E normal ca partenerul tradițional (n.r. PSD), al cărui statut prevede că un loc în Biroul Politic Național este al sindicatelor, e foarte normal ca acest partener să se simtă trădat în momentul în care noi am cotit-o în altă parte”, continuă Florin Bercea.

Legăturile acestui fals profet la sindicatelor cu PSD sunt însă mult mai adânci și mai insidioase decât se lasă să se vadă.

Petromservice, ulterior rebotezată PSV Company este cheia de boltă care aduce laolaltă interesele ascunse alte lui Florin Bercea, Cozmin Gușă, Sorin Ovidiu Vântu și Liviu Luca. Să explicăm.

Petrom Service este o companie care s-a înființat din banii muncitorilor la Petrom. Mulți dintre aceștia membri în FSLI, sindicat condus pe vremuri de Liviu Luca și moștenit la cheie de Florin Bercea. Ce au în comun Bercea cu Cozmin Gușă veți întreba? Simplu. Același acționar. Petromservice, ulterior PSV Company este acționar principal și motiv al insolvenței și falimentului atât pentru Realitatea Media, cât și pentru X-Oil Grup SRL. Gușă preia Realitatea și o aduce definitiv și irevocabil la faliment și la pierderea licenței CNA, nu înainte să mute activitatea media pe un post de rezervă, Realitatea Plus.

În toată această poveste cu încrengături și ițe greu de desfăcut, firul roșu rămâne Petrom Service-ul deținut de către angajații OMV Petrom și preluat ostil de către SOV, pentru a fi ulterior devalizat total de către tripleta SOV-Liviu Luca – Bercea. Veți vedea cu lux de amănunte ce anume îl leagă pe Bercea. DNA îl acuză pe Bercea de fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, în același dosar în care Liviu Luca avea să fie condamnat la șase ani de închisoare pentru delapidare.

Despre delapidarea Petrom Service, ulterioară PSV Company vom vorbi în episodul următor, în care veți afla ce rol a avut Bercea în ingineria care a adus Petrom Service-ul la faliment, la doar un an după ce primise un contract baban de 385 de milioane de euro de la OMV Petrom.

Vântu este eminența cenușie din spatele multor infractori. Ceea ce trebuie subliniat însă este cum de unii dintre aceștia se află încă în libertate în timp ce alții înfundă pușcăria. Frăția cătușelor continuă!

Ultimele stiri