Acasă ACTUALITATE Frică mare în Europa de Vest: ”Trebuie să îl oprim pe Putin,...

Frică mare în Europa de Vest: ”Trebuie să îl oprim pe Putin, pentru că nu se va opri la Ucraina!”

Dacă i se permite să invadeze Ucraina, Vladimir Putin va continua războiul împotriva țărilor vecine. Avertismentul a fost făcut de Liz Truss, ministrul britanic de externe, citată de Daily Mail și The Guardian.

“Trebuie să îl oprim pe Putin, pentru că nu se va opri la Ucraina. Țările baltice sunt în pericol… și Balcanii de Vest. Putin a spus toate acestea în mod public: că vrea să creeze Rusia Mare, că vrea să se întoarcă la situația dinainte, în care Rusia avea control asupra unor zone uriașe din Europa de Est. Deci, este foarte important ca noi și aliații noștri să îi ținem piept lui Putin. Ar putea fi Ucraina săptămâna viitoare, dar apoi ce țară va fi urma?”, a spus Truss.

Declarația ministrului britanic de externe vine după ce premierul Boris Johnson a avertizat că o invazie rusă a Ucrainei va produce un șoc în întreaga lume și va distruge un strat democratic, în contextul în care Moscova pregătește, conform șefului de guvern de la Londra, “cel mai mare război din Europa din 1945 încoace”.

Vorbind duminică la Conferința de securitate de la München, prim-ministrul britanic a spus că „sunt prevestiri sumbre” din partea Rusiei cu privire la o invazie în zilele următoare și că lumea nu poate subestima gravitatea acestui moment.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentOreste explica succint cum ne-am intors la comunism dupa 32 de ani
Articolul următorRomania are cele mai mari scumpiri din Europa la carnea de pasare si de porc!