Acasă Economie „Furați de aici, nu mai începeți alta” – Mesaj socant intr-un supermarket...

„Furați de aici, nu mai începeți alta” – Mesaj socant intr-un supermarket din Romania

Un client al unui supermarket din Alba Iulia a descoperit un mesaj surprinzător pe ambalajul rupt al unui produs: ”Furați de aici, nu mai începeți alta”. Se pare că acest mesaj ar fi fost scris de către angajați, și este o dovadă a frustrării și a impactului pe care furturile îl au asupra magazinelor.
Mesajul adresat cumpărătorilor era scris pe ambalajul unei cutii în care se aflau aparate de ras de unică folosință. „Am fost într-un supermarket, iar printre rafturi era mesajul acesta. dacă nu ar fi de râs ar fi de plâns. Încă trăim într-o lume unde nesiguranța, chiar și a unui BIC este mare”, a precizat clientul supermarketului, care a postat fotografia pe o rețea de socializare.

Dacă până de curând, cele mai comune furturi înregistrate în supermarket-uri și magazine alimentare erau cele de băuturi alcoolice, anul 2022 a adus un nou fenomen: cel al furtului de produse alimentare de bază. Polițiștii au admis faptul că creșterea numărului de furturi de alimente este strâns legată de situația economică precară în care se află mulți oameni, precum și de creșterea prețurilor la alimente.

În fața acestui fenomen, unele magazine au început să își protejeze alimentele cele mai sustrase prin instalarea de sisteme antifurt. De asemenea, angajații sunt instruiți să acorde o atenție sporită clienților care ar putea fi implicați în furturi, și să acționeze în consecință pentru a preveni aceste activități ilegale.

„Predomină furturile de, să spun aşa, lucruri mărunte. Într-adevăr, avem o creştere la furturile din societăţi comerciale, în special aici sunt furturile de pe rafturi. În ultima perioadă, înregistrăm şi furturi de bunuri de consum, adică alimente. Dacă până în urmă cu un an-doi predominau furturile de băuturi alcoolice sau de ţigări, în ultima perioadă înregistrăm şi furturi, cu prejudicii mici, e adevărat, de 10, 15, 20, 25 de lei, de bunuri de consum. Adică alimente”, au precizat reprezentanții IPJ Alba, pentru presa locală.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentO furtuna puternica a doborat un pod din beton in Romania
Articolul următorJurnalistul Alex Dima, de fata la un grav accident: „M-a impresionat interventia unor oameni simpli”