Acasă Stirea zilei Furtuna care a traversat Romania noaptea trecuta a facut ravagii

Furtuna care a traversat Romania noaptea trecuta a facut ravagii

Pompierii teleormăneni au avut peste 60 de intervenţii în noaptea de duminică spre luni – mai mulţi copaci au fost doborâţi de vântul puternic, un TIR s-a răsturnat la Turnu Măgurele, mai multe acoperişuri au fost avariate şi un stâlp de electricitate a căzut pe carosabil.

„În această noapte, ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase care s-au manifestat cu intensitate foarte mare la nivelul judeţului Teleorman, în special în zona municipiilor Turnu Măgurele şi Roşiorii de Vede, pentru care Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări nowcasting de Cod roşu, au fost înregistrate 63 de situaţii de urgenţă”, precizează ISU Teleorman.

S-a acţionat pentru degajarea a 35 de copaci doborâţi de vântul puternic în municipiul Turnu Măgurele, unul în Roşiorii de Vede, unul în Nenciuleşti şi unul în localitatea Putineiu; pentru îndepărtarea unui TIR răsturnat pe carosabil în municipiul Turnu Măgurele; pentru degajarea unui stâlp de electricitate căzut pe carosabil în zona municipiului Turnu Măgurele.

De asemenea, şapte acoperişuri şi o baracă din Turnu Măgurele au fost afectate din cauza vântului. Tot în Turnu Măgurele 14 autoturisme au fost avariate de copaci căzuţi.

„Având în vedere numărul mare de avarii la reţeaua de electricitate a municipiului Turnu Măgurele şi a faptului că remedierea acestora poate fi efectuată doar într-o perioadă mai mare de timp, s-a solicitat sprijin prin intermediul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă pentru alocarea unor generatoare electrice din judeţele limitrofe. Acestea vor fi utilizate la nevoie pentru obiectivele esenţiale comunităţii”, mai informează ISU Teleorman.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tip Cod roşu valabilă duminică de la ora 22,40 până la ora 23,20, pentru localităţile teleormănene Botoroaga, Drăgăneşti-Vlaşca, Ciolăneşti, Vârtoape, Trivalea-Moşteni, Gălăteni, Băbăiţa, Olteni, Vităneşti, Frăsinet, Talpa, Săceni, Moşteni, Necşeşti. S-au semnalat: vânt puternic cu rafale de peste 90-100 km/h, frecvente descărcări electrice, grindină, averse torenţiale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTaranul suprem: Un bacauan a intrat cu TIR-ul pe plaja rezervatie naturala de la Corbu! ”Nu scrie nicaieri…”
Articolul următorAdevaratul motiv pentru care companiile aeriene ne cheama la aeroport cu ore ore bune inainte de decolare: Un pasager care stă 1 minut cheltuie 10 cenți