Acasă Auto GALERIE FOTO – Asa ar putea arata Dacia viitorului. Vezi proiectul unei...

GALERIE FOTO – Asa ar putea arata Dacia viitorului. Vezi proiectul unei romance premiata in SUA!

Cristina Enciu, absolventă a Universității de Arte din București, secția Design de Produs, a realizat un concept futurist sub marca Dacia: EF-Vision 2050.

Proiectul a fost realizat și desenat sub îndrumarea designerilor Renault din cadrul Centrului de Design pe care marca franceză îl are deschis la București.

Cristina a creat un interior de tip lounge cu trei locuri, aerisit și interactiv, în care scaunul șoferului este poziționat central.

Mașina din 2050 păstrează conceptul de șofer, pentru că – spune Cristina – nu vom fi încă pregătiți să acceptăm ideea de mașini autonome.

Trenul de propulsie poate fi configurat în trei moduri diferite: Urban, în care șoferul deține controlul, Travel & Drive, un mod intermediar în care pasagerii pot sta în cele mai confortabile poziții în timp ce șoferul conduce, și Relax & Talk, acesta din urmă fiind și autonom.

“A fost tema de cercetare a proiectului meu, aplicată la interiorul acestuia în scopul reducerii unor costuri suplimentare și al prelungirii duratei de viață a autovehiculului prin eliminarea mecanismelor și păstrând astfel identitatea de brand a Dacia”, a spus tânără, citată de digi24.ro.

De curând, Cristina Enciu a câștigat un concurs in SUA, ‘#AccesibleOlli Challenge’ la categoria ‘Innovative Award’, concurs ce presupunea atât design de interior auto, cât și design de produs.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentDescoperire veche de peste 2500 de ani, la Iasi
Articolul următorCum va fi vremea in Romania de Craciun si Anul Nou?!