23.9 C
București
sâmbătă, iunie 15, 2024
AcasăEconomieGazul devine la iarna cea mai ieftina PROBLEMA! Uniunea Europeana OBLIGA toti...

Gazul devine la iarna cea mai ieftina PROBLEMA! Uniunea Europeana OBLIGA toti romanii sa-si schimbe centralele termice!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Proprietarii de apartamente, ale căror centrale termice sunt mai vechi de 10 ani, vor fi obligaţi să şi le schimbe cu unele mai puţin poluante, dar mult mai scumpe.

Potrivit directivei venite din partea Uniunii Europene, care va intra în vigoare în mai puţin de o lună, în România vor putea fi vândute doar centralele termice cu condensare, informează B1 TV, citat de Ziarul de Iaşi.

„Directiva europeană se referă la eficientizarea energetică, adică nu se mai pot fabrica centrale termice de apartament cu un randament mai mic de 75%. Când va trebui să o schimbe nu va mai găsi din aia ieftină, care a fost în jur de 2000 de lei, va găsi la 3500 de lei”, a spus vicepreşedintele ANPSC, Onuț Nejloveanu.


Citeste si:

Lituania si Romania isi vor consolida cooperarea in Uniunea Europeana!

Peste 90% din spitalele romanesti ar putea fi inchise de Uniunea Europeana!


Mai exact, decizia UE va avea un impact financiar important în rândul a milioane de familii, care vor fi nevoite să -şi cumpere centrale termice cu condensare, mai scumpe chiar şi cu 50% faţă de cele care se vindeau până acum. Prețul noilor centrale poate ajunge până la 7.000 de lei, spun specialiştii. O parte dintre români ar putea să cheltuiască aceşti bani o dată la zece ani.

„Centralele termice de apartament trebuie să fie schimbate la 10 ani, când nu mai sunt iscirizate şi dacă în România se dă iscir, se dă pentru că este corupţie. Vine ăla la tine şi spune hai că-şi mai dau 2 ani la ea”, a mai precizat vicepreşedintele ANPSC.

Cei mai mulţi oameni spun că nu vor avea posibilitatea să cheltuiască mai mulţi bani pentru încălzire.

Reprezentanţii Asociatiei Nationale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare atrag atenţia că odată cu directiva europeană se va introduce şi taxa pe coş, astfel că oamenii vor fi obligaţi să-şi monteze coşuri de inox deasupra blocului şi nu în bucătăria altui locatar.

Ultimele stiri