24 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăACTUALITATEGeorge Simion are interdictie de a intra in Ucraina, din cauza legaturilor...

George Simion are interdictie de a intra in Ucraina, din cauza legaturilor cu spionii rusi

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Senatorul Adrian Costea a plecat de la AUR în Alternativa Dreaptă

Ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Liderul AUR, George Simion, are interdicție de a intra în Ucraina până în anul 2024. Informația a fost confirmată de Serviciul de Securitate al Ucrainei, la solicitarea jurnaliștilor de la Podul.ro.

În cadrul documentului este menționat faptul că cei trei ani ar expira în luna martie 2024. Potrivit mai multor surse, întâlnirile liderului AUR cu agenții rușilor din Cernăuți ar fi motivul principal pentru care acestuia i s-a aplicat interdicția de intrate în Ucraina.

”În scopul asigurării securității statului, SBU a luat decizia de a-i aplica persoanei menționate (George Simion) o interdicție de intrare în Ucraina pentru o perioadă de 3 ani”, prevede ordinul. Potrivit presei ucrainene, cei 3 ani ar expira în martie 2024, însă interdicția va fi cel mai probabil prelungită.

George Simion neagă întâlnirile cu spionii ruși

Liderul AUR, George Simion, susține că a fost de mai multe ori la românii din Cernăuți, dar niciodată nu a avut contacte cu serviciile secrete rusești. El arată că pe vremea respectivă nu era lider politic, era tânăr, iar rușii nu ar fi avut niciun interes să îl racoleze.

”Odată spun ei că în anii studenției mele aș fi fost la Cernăuți și la Cernăuți m-am văzut cu șeful unei rezidențe, aceiași dezinformare ventilată și acum vreo două săptămâni. Am venit și acum două săptămâni și v-am spus: Nu s-a întâmplat acest lucru!

De fiecare dată când am fost la românii din Cernăuți, români pe care Klaus Iohannis nu i-a vizitat niciodată, m-am văzut doar cu românii din Cernăuți, cu comunitatea românească care este discriminată, care nu are dreptul la școli, nu are dreptul la biserică. Și pentru faptul că am luat apărarea acestor români, că am vorbit despre adevărul istoric, că am vorbit despre canalul Bâstroe și nelegiuirile pe care Ucraina le face pe Canalul Bâstroe, că acum vorbesc și cineva trebuie să ia apărarea agricultorilor români, poate că lucrurile astea i-au deranjat pe cei care ventilează propaganda oficială”, a declarat George Simion, la România TV.

Ultimele stiri