Acasă ACTUALITATE Germania: Rusia va ATACA Ucraina prin Transnistria!

Germania: Rusia va ATACA Ucraina prin Transnistria!

42

Televizunea germana Deutsche Welle anunta ca Rusia planuieste un atac surpriza asupra Ucrainei prin Transnistria.

Vicepreședintele Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Jelezniak, a declarat că s-ar putea ca Rusia „să fie nevoită” să înceapă războiul în Transnistria și a sugerat că de data aceasta armele vor fi îndreptate împotriva Ucrainei, scrie Deutsche Welle.

Serghei Jelezniak a făcut declarațiile în cadrul unui interviu televizat. El s-a arătat iritat de numirea ex-președintelui georgian, Mihail Saakașvili în calitate de guvernator al regiunii Odessa de către președintele Poroșenko. Oficialul rus a spus că aceasta a nemulțumit și Tiraspolul, insinuând că Saakașvili și-ar dori să atace, cu mâna Ucrainei, forțele ruse de pacificare din regiunea transnistreană.

„În cazul unui pericol de atac contra pacificatorilor ruși din Transnistria, Rusia va fi nevoită să înceapă războiul”, a spus Jelezniak. „Ei au înțeles că nu pot implica Rusia într-un conflict militar și au început să se uite spre Transnistria. Un nou conflict militar în Transnistria face parte din planul lor de mai mult timp. Dar acolo locuiesc peste 160 de mii de cetățeni ruși, plus pacificatorii noștri. Anume într-o situație asemănătoare, Saakașvili a decis să omoare oameni în 2008. Acum, el nu are nimic de pierdut”, a menționat vicepreședintele Dumei ruse.

Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, a menționat în cadrul unei teleconferințe cu șefii administrației separatiste de la Tiraspol că Rusia își va spori eforturile pentru a ajuta Tiraspolul să iasă din „blocada social-economică impusă de vecini”. El a asigurat autoritățile separatiste de faptul că Rusia nu va abandona niciodată Transnistria, mai scrie Deutsche Welle.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentMana DREAPTA a lui Oprescu prinsa in FLAGRANT! Mita de 25000 de euro!
Articolul următorPavel Stratan si familia lui, OBLIGATI sa plece din Romania!