Acasă Cultura Gest simbolic al presedintelui Frantei: A depus flori la statuia lui Mihai...

Gest simbolic al presedintelui Frantei: A depus flori la statuia lui Mihai Eminescu!

Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat miercuri, 15 iunie, în vizită în Republica Moldova, a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din Grădina Publică ”Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Chişinău, alături de preşedinta Maia Sandu, scrie Agerpres.

”După discuţia oficială de la Reşedinţa de stat, am ţinut să-i arăt domnului preşedinte Macron viaţa din oraşul nostru. Am schimbat câteva cuvinte cu trecătorii în parcul central. Ne-am oprit pe Aleea Clasicilor, alături de liderul francez, ca să depunem flori la bustul lui Mihai Eminescu, cinstind memoria poetului în ziua ce marchează aniversarea morţii sale”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

A fost prima vizită în Republica Moldova a preşedintelui Emmanuel Macron şi prima vizită a unui lider francez din ultimii 24 de ani.

Cu această ocazie, preşedinta Maia Sandu a cerut sprijinul Franţei pentru cererea Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană. ”Contăm pe faptul că statele membre ale UE vor susţine demersul nostru, la summit-ul Consiliului Uniunii Europene de săptămâna viitoare, oferindu-ne astfel şansa să rămânem parte a lumii libere”, a scris Maia Sandu în postarea sa.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentDezastru de proportii biblice in Rusia: Arde cel mai mare zacamant de gaz!
Articolul următorPremiera in Romania: Padurile pazite cu camere video care identifica masinile! Furtul de lemn devine aproape imposibil