Acasă Auto Google si Apple vor prezenta cele mai noi sisteme pentru AUTOMOBILUL INTELIGENT!

Google si Apple vor prezenta cele mai noi sisteme pentru AUTOMOBILUL INTELIGENT!

24

Google si Apple se pregatesc sa deschida un nou front in industria auto si vor prezenta cele mai noi sisteme pentru automobilul inteligent.

Saptamana viitoare, la expozitia Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, Google si producatorul german de automobile premium Audi, parte a grupului Volkswagen, vor anunta ca dezvolta sisteme de entertainment si informatii destinate autoturismului, bazate pe sistemul de operare Android, au declarat pentru WSJ surse apropiate situatiei.

De asemenea, Google si Audi vor anunta colaborari cu alte companii din industria auto si sectorul IT, printre care si producatorul american de cipuri grafice Nvidia, pentru a impune Android ca solutie software de top in automobilul viitorului, au continuat sursele citate.

Tehnologia pregatita de Google si Audi ar urma sa ofere conducatorului auto si pasagerilor acces la muzica, navigatie, aplicatii si servicii intr-un mod similar cu experienta de utilizare a smartphone-urilor Android, potrivit acelorasi persoane.

Anuntul pregatit pentru CES pare reactia Google la initiativa lansata de Apple in luna iunie a anului trecut, cand compania americana a anuntat ca iPhone-ul si alte dispozitive care ruleaza sistemul de operare iOS va putea fi integrat cu panourile de control ale automobilelor. Pana acum, Apple a atras de partea sa producatorii germani de automobile de lux BMW si Mercedes Benz, dar si General Motors (SUA) si Honda (Japonia).

Razboiul deschis dintre Apple si Google in zona tehnologiilor digitale, de la smartphone-uri si tablete la browsere web si solutii software, ar putea patrunde astfel pe piata auto. Cu vanzari de 80 de milioane de autoturisme si camionete usoare in fiecare an, piata auto reprezinta o oportunitate uriasa pentru cele doua companii, aflate permanent in cautare de variante de extindere.

„Automobilul devine dispozitivul mobil suprem. Apple si Google au vazut asta si incearca sa-si gaseasca aliati pentru a-si aduce tehnologiile in masina”, comenteaza pentru Bloomberg un analist al companiei de cercetare Gartner.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos