Acasă Sanatate Grav bolnava, o femeie din Turda si-a vandut casa pentru ca nu...

Grav bolnava, o femeie din Turda si-a vandut casa pentru ca nu mai avea bani de medicamente!

In timp ce ministrul Rafila ne spune cat de grozav o duc si vor duce si in continuare pacientii oncologici, o femeie din Turda trece prin clipe si prin dureri groaznice. Bolnava de cancer si neavand bani pentru a-si permite tratamentul scump de care are nevoie, femeia si-a vandut, in disperare de cauza, casa in care locuia, informează Aktual24.ro.

Cazul a fost facut public de deputatul USR Emanuel Ungureanu, care bate obrazul statului ticalos pentru starea in care sunt pacientii bolnavi de cancer si pentru sacrificile pe care trebuie sa le faca acestia pentru a-si asigura sanatatatea.

„S-A SCUMPIT MORFINA PENTRU PACIENTII CU CANCER!
O PACIENTA DIN TURDA SI-A VANDUT CASA SA-SI CUMPERE MEDICAMENTE PENTRU SUPRAVIETUIRE!
Doamna Moisa are dureri groaznice, sufera de cancer si are metastaze. Familia i-a vandut casa din Lunca Muresului pentru a-i putea cumpara morfina si alte medicamente care ii amelioreaza durerile groaznice.
Pensia de 1000 de lei nu ii ajunge doamnei Moisa, nici macar pentru medicamentele care nu mai sunt compensate 100% de Casa de Asigurari.
L-am intrebat astazi, oficial, pe ministrul Sanatatii Rafila, de ce nu face nimic pentru ca pacientii cu cancer sa nu fie pusi in situatia sa-si vanda casele pentru un gram de sanatate?!
Fiica doamnei Moisa a plans de disperare la telefon, atunci cand m-a sunat sa-mi povesteasca cosmarul prin care trece cu mama ei chinuita de un sistem ticalos.
Rafila a amanat luni de zile Planul National de Combatere a Cancerului, a interzis legea canabisului medicinal care oferea o alternativa pentru pacientii cu dureri cronice dependenti de morfina.
Cat de cinic si crud poate fi Rafila ca nu le ofera pacientilor cu cancer alternative moderne de terapie a durerii si nu conduce o politica a medicamentului care sa sprijine pacientii cu cancer in faza terminala a bolii?
Cum poate mentine CIolacu in functie un ministru al Sanatatii in mandatul caruia pacientii isi vand casele pentru medicamente?” – a transmis Emanuel Ungureanu pe Facebook.

Sursa: Aktual24.ro

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentUn cunoscut medic din Oradea a murit la serviciu, chiar in curtea spitalului
Articolul următorSocialistul Ciolacu se ratoieste la bugetari: „Nu îți e rușine să stai cu mâna întinsă să-ți dau voucher?”