Acasă Sanatate Greseala pe care o fac cei mai multi romani: De ce nu...

Greseala pe care o fac cei mai multi romani: De ce nu e bine sa tii masca agatata de oglinda masinii

85

Masca de unică folosință își pierde din capacitatea de protecție, dacă este utilizată din nou, deoarece foarte mulţi microbi rămân pe suprafaţa ţesăturii, spune medicul infecţionist Carmen Dorobăţ, citat de Digi24.ro.

Ea adaugă că este important şi locul sau modul cum se păstrează masca de protecție, cel mai indicat fiind într-o pungă sigilată, nu agățată de oglinda retrovizoare, de schimbătorul de viteze sau pe bordul mașinii.

„Cele mai ieftine, cele mai uşoare, cele mai comode sunt aceste măşti în trei pliuri. Dezavantajul lor este că nu pot fi purtate pentru o perioadă lungă de timp deoarece respiraţia noastră conţine vapori de apă care modifică calitatea materialului şi atunci masca ar putea permite agenţilor infectanţi să pătrundă prin nas în căile respiratorii. Aşa că o îndepărtăm, pentru că nu mai este eficace. După care, obligatoriu, ne spălăm cu apă şi săpun”, a explicat Carmen Dorobăţ.

Cei mai mulţi români nu cunosc aceste reguli așa că păstrează masca în locuri improprii, ceea ce creşte riscul de infectare.

Sursa: Digi24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCum s-a infectat cu ceva ce nu exista? Lider PSD internat de urgenta cu coronavirus!
Articolul următorÎn doar o săptămână un român și-a pierdut soția și fiica, în vârstă de 21 de ani, ambele decedate de coronavirus