13.8 C
București
vineri, aprilie 10, 2020

Guvernul chinez a ascuns aparitia ”purtatorilor tacuti” de coronavirus

BOR anunta cum va decurge Pastele anul acesta: Credinciosii sa iasa la ferestre si pe balcoane!

Pelerinajul de Florii se suspendă anul acesta. Ramurile de salcie vor fi binecuvântate în biserică și vor fi distribuite de către voluntari credincioșilor din parohie...

Numarul persoanelor infectate cu coronavirus care au dezvoltat tarziu sau deloc simptome specifice poate ajunge la o rata de 1 la 3 dintre cei care au fost testati pozitiv.

Potrivit unor date clasificate ale guvernului chinez, obtinute de publicatia South China Morning Post, numarul „purtatorilor tacuti” ai virusului poate fi mult mai mare decat s-a crezut initial.

Conform acestor date, la sfarsitul lunii februarie peste 43.000 de persoane au fost depistate pozitiv fara a avea vreun simptom. Acesti oameni au plasati in carantina, dar nu au aparut in raportarile oficiale care la acea vreme indicau 80.000 de persoane.

Oamenii de stiinta nu reusesc deocamdata sa se puna de acord in privinta rolului pe care il au pacientii asimptomatici in raspandirea virusului si cat de contagioase sunt aceste persoane.

Un numar din ce in ce mai mare de cercetatori pun la indoiala informatiile oficiale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii conform carora ”transmiterea asimptomatica este extrem de rara”.

- Reclama -
- Reclama -

Ultimele stiri