Acasă ACTUALITATE Guvernul da LEGE: Dragnea va putea fi premierul Romaniei!

Guvernul da LEGE: Dragnea va putea fi premierul Romaniei!

21

Guvenul Tudose tocmai a elaborat un proiect de lege pe care l-a denumit oficial ”Codul Administrativ” și care cuprinde, la un moment dat abrogarea legii care interzicea persoanelor condamnate penal să facă parte din Guvern. Referinta este directa la liderul PSD, Liviu Dragnea, caruia legea ii interzicea sa fie prim ministru pentru ca este condamnat penal.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Este vorba despre articolul 651 din Codul Administrativ, anunta economica.net.

“În termen de 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României a prezentului Cod se abrogă următoarele acte normative: (…)

(1), c) Legea nr. 90/2001 pentru organizarea şi funcţionarea Guvernului şi a ministerelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 164 din 2 aprilie 2001, cu modificările și completările ulterioare;

Iată ce scrie la art. 2 din legea care se abrogă:

“Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare”.

Codul Administrativ este un proiect de lege, care va trebui aprobat de Parlament. Proiectul a fost elaborat de Ministerul dezvoltarii regionale, administratiei publice si fondurilor europene

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în 2016 la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumului, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie fiind una definitivă.

Articolul precedentMotivul pentru care Antena 3 a intors armele si il ataca dur pe Liviu Dragnea!
Articolul următorDe ce o injura romanii pe Simona Halep de fiecare data cand pierde?