Acasă ACTUALITATE Guvernul isi bate joc de romani: Citu anunta ca NU se mai...

Guvernul isi bate joc de romani: Citu anunta ca NU se mai ieftineste benzina!

68

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat miercuri, la 24 de ore după ce ministrul Finanțelor a anunțat înjumătățirea accizei la carburant, că măsura contravine normelor europene.

„Automat intri în procedură de infringement”, a afirmat Cîțu, fost premier. El a spus că nu poate fi negociat cu Comisia Europeană scăderea cu 50% a accizei la carburant în România. Liderul PNL a adăugat că ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (PSD), trebuie să explice de ce a anunțat acea măsură după ședința coaliției.

Cîțu a menționat că în ședința de marți a coaliției de guvernare el a spus că este de acord cu propunerea PSD de înjumătățire a accizei la combustibil cu două condiții: dacă o astfel de măsură va duce la un preţ mai mic la pompă și dacă măsura este acceptată de oficialii europeni.

Coaliţia a validat marţi reducerea temporară, cu 50%, a accizei la carburanţi, măsură care ar scădea preţul la pompă imediat cu peste 1 leu, a anunţat, marţi, pe Facebook, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

„Am propus liderilor coaliţiei soluţia scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsură care ar reduce preţul la pompă imediat cu peste 1 leu. Propunerea a fost validată în şedinţa de azi, astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuţii cu Comisia Europeană şi marile companii distribuitoare de carburanţi pentru ca preţurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toţi consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii. Am venit la guvernare să luăm măsuri care să protejeze populaţia şi firmele româneşti de impactul crizei energetice. Acesta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluţii ce au ca scop reducerea facturilor energetice şi calmarea puseului inflaţionist manifestat la acest început de an”, a precizat sursa citată.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos