Acasă ACTUALITATE Guvernul le recomanda germanilor austeritate. Se anunta vremuri grele in Europa

Guvernul le recomanda germanilor austeritate. Se anunta vremuri grele in Europa

Guvernul german a lansat vineri o campanie de promovare a economiei de energie la nivel naţional, prin care încearcă să-şi determine cei circa 80 de milioane de cetăţeni să economisească energia atât acasă cât şi la locul de muncă, pentru a combate creşterea preţurilor şi schimbările climatice, relatează agenţiile AFP şi EFE.

”Cel care economiseşte energie ajută Germania să devină mai puţin dependentă faţă de importurile ruseşti şi pune o piatră la construcţia edificiului pentru climă”, a spus ministrul german al economiei şi climei, ecologistul Robert Habeck, care a prezentat iniţiativa denumită ”80 de milioane, uniţi în schimbarea energetică”.

O campanie cu afişe publice, destinată atât industriei şi mediului de afaceri cât şi populaţiei, va fi lansată pentru a încuraja anumite obiceiuri, precum utilizarea transportului public în locul maşinii personale sau reducerea folosirii aparatelor de climatizare.

Ministerul german al Economiei doreşte să fie un model în acest sens, promiţând că vara va porni aparatele de aer condiţionat numai după ce temperatura depăşeşte 26 de grade Celsius, iar în timpul iernii va reduce încălzirea.

Campania, la care au fost raliate de asemenea marile organizaţii sindicale şi patronale germane, include şi crearea unui site dedicat şi a unei linii telefonice unde vor fi oferite sfaturi despre modalităţile de reducere a consumului de energie.

Iniţiativa guvernului german survine în timp ce preţul la energie a atins un nivel record în prima economie a UE, cu o creştere de 38,3% în luna mai, alimentată şi de războiul din Ucraina. ”Fie şi numai din acest motiv este urgent să economisim energia”, a încercat să convingă ministrul Habeck, avertizând că ”ne aşteaptă o toamnă şi o iarnă dificile”.

Germania este şi foarte dependentă de materiile prime energetice ruseşti. Înaintea războiului început în februarie ea importa din Rusia 55% din necesarul său de gaze naturale, procent diminuat între timp la 35%.

Împreună cu obiectivul austerităţii energetice ”ca sarcină a întregii ţări”, trebuie de asemenea ”garantat că iarna nu se instalează în gospodăriile cu venituri mici”, a mai declarat ministrul citat, referindu-se la măsurile de ajutorare a cetăţenilor cu venituri reduse pentru a putea suporta plata facturilor la energie.

Un alt obiectiv al guvernului în care Verzii sunt a doua forţă politică, după social-democraţi, este ”combaterea încălzirii climatice” şi atingerea ”obiectivelor în materie de diminuare a emisiilor de gaze cu efect de seră”.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentGuvernul Romaniei vorbeste mult si nu face mai nimic: Tara noastra a preluat doar 3% din graul Ucrainei!
Articolul următorOficial: Elena Udrea vine sa faca puscarie in Romania. Bulgarii o extradeaza!