11.2 C
București
sâmbătă, martie 2, 2024
AcasăSocialSanatateGuvernul lui Dragnea are bani cand vine vorba de pomeni electorale, dar...

Guvernul lui Dragnea are bani cand vine vorba de pomeni electorale, dar nu mai are bani pentru ambulante! Aici e tot vina lui Ciolos!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, marti, ca in buget nu exista finantare pentru achizitia de ambulante, precizand ca in aceasta chestiune este pus „carul inaintea boilor”, anunta aktual24.ro.

„Am evitat si eu si i-am rugat si pe colegii mei din Guvern sa nu vorbim foarte mult despre mosteniri grele. Dar, in acest moment, n-avem cum sa nu spunem lucruri care vin din trecut, lucruri pe care trebuie sa le rezolvam (…). In momentul asta, pe buget, nu exista finantare pentru achizitia acestor ambulante. Deci, punem intr-un fel carul inaintea boilor. E importanta si etapa asta, cea legata de acest acord-cadru, dar pe noi, in primul rand, ne intereseaza unde se poate derula mai repede, in conditii transparente (…), si, de asemenea, cum gasim sursa bugetara pentru achizitia acestor ambulante”, a declarat Grindeanu dupa o vizita de lucru la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Seful Executivului a adaugat ca miercuri va avea o intalnire cu secretarul de stat in MAI Raed Arafat, cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, si cu ministrul Sanatatii, Florian Bodog, si ca se asteapta „la solutii” legate de finantare.

Potrivit lui Grindeanu, la rectificare ar putea fi gasita sursa de finantare pentru ambulante.

„O sa fie o rectificare pe parcursul verii, undeva in august. E normal, e absolut corect sa facem aceasta rectificare, astfel incat poate vom reusi (…) sa gasim si sursa de finantare pentru ambulante, de exemplu”, a afirmat Grindeanu, citat de Agerpres.

Seful Guvernului a mai precizat ca a mai avut intalniri cu Carmen Dan, Florian Bodog si Raed Arafat referitoare la chestiunea ambulantelor.

„Ar trebui sa ne intereseze, in primul rand, nu cine si ce organizeaza, (…) cat sa existe aceste ambulante cat mai rapid si oamenii sa beneficieze de ele”, a mai afirmat Grindeanu.

Premierul considera ca in acest caz trebuie sa se ajunga la o solutie „fara orgolii”.

„Imi doresc sa ajungem la un punct comun, fara orgolii. Aici nu e loc de orgolii, fiindca vorbim de sanatatea oamenilor, vorbim de proceduri care trebuie sa fie cat se poate de transparente, de corecte si care sa respecte legile din tara noastra (…) Maine, ca intre colegi, astept argumentatia si eu, si doamna ministru, si din partea Ministerului Sanatatii, si din partea domnului Arafat, astfel incat aceste proceduri, in primul rand, sa se termine cat mai repede, sa indeplineasca toate criteriile (…) si, in acelasi timp, as fi foarte interesat sa gasim si sursele de finantare si sa le stim cat se poate de clar”, a spus Grindeanu.

Intrebat daca este o prioritate achizitia de ambulante, Grindeanu a raspuns: „Bineinteles ca este (…), tocmai de aceea ma intereseaza si ne intereseaza ca acest parc auto sa fie innoit, dar nu nerespectand toate procedurile legale”.

Ultimele stiri