Acasă Social Guvernul plafonează prețurile la gaz! Cîțu: „Avem deja soluții pentru compensare”

Guvernul plafonează prețurile la gaz! Cîțu: „Avem deja soluții pentru compensare”

31

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, la finalul ședinței de guvern referitor la plafonarea prețului la gaze, că executivul ia în calcul această soluție.

„Avem deja soluții pentru compensare și voiam să ne asigurăm că clienții casnici și non casnici, adica IMM-urile și persoane fizice, nu vor plăti toată factura în acestă iarnă și aici soluțiile le avem, urmează doar să ne gândim care e forma cea mai simplă ca să nu trebuiască oamenii să completeze tot felul de formulare”, a declarat premierul.

În ceea ce privește plafonarea prețurilor la gaze, Cîțu susține că se „uită la această soluție”.

„Pentru mine este important să  nu distorsionăm foarte mult piața, pentru că în momentul în care introduci o stfel de măsură distorsionezi piața, motivația de a investi dispare pentru companii și atunci vreau să vedem cum luăm acaestă măsură să fie cât mai puțin invazivă în piață, dar trebuie să recunoaștem că în acest moment există o situație specială care necesită măsuri speciale. Cele 3 ministere vor veni până săptâmâna viitoare cu o soluție de compensare pentru clienții casnici și noncasnici”, a precizat Cîțu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos