Acasă Sanatate Guvernul pregateste noi masuri: Masca obligatorie si in spatiile in aer liber

Guvernul pregateste noi masuri: Masca obligatorie si in spatiile in aer liber

903

Premierul Ludovic Orban a anuntat, luni, ca purtarea mastii ar putea deveni obligatorie si in anumite locuri din spatiile deschise.

”Am primit informatii de la specialisti care arata ca exista si in aer liber spatii unde se creeaza o mare aglomeratie: in piete, pe faleza etc. Analizam acest aspect si s-ar putea impune obligativitatea purtarii mastii si in anumite spatii deschise. Am avut discutii cu mai multi prefecti, mai multi reprezentanti din comitetele judetene pentru stuatii de urgenta care ne-au spus ca sunt locuri chiar si in aer liber, de exemplu o piata sau o faleza, unde, din cauza aglomeratiei, exista risc de raspandire si discutam si posibilitatea de a impune purtarea mastii in astfel de spatii foarte aglomerate”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, pe plaja ar putea fi impusa distantarea fizica pentru toate persoanele, deoarece nu se poate verifica unde sunt membrii unei familii. Premierul a mai spus ca se ia in calcul si limitarea programului teraselor.

„Exista mai multe masuri in analiza – limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distantare sociala pe plaje, ca e foarte greu de identificat daca un grup de persoane reprezinta o familie sau nu, iar atunci putem impune respectarea regulilor de distantare pentru toti cei care sunt pe plaja”, a spus Orban.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentPremierul Orban a anunțat creșterea alocațiilor pentru copii, în etape
Articolul următorMinistrul Florin Citu a anuntat cu cat vor creste pensiile si salariile anul acesta