Guvernul restituie romanilor toti banii incasati pe taxele de mediu intre 2007 si 2017

45

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, se află vineri într-o vizită oficială la Sibiu, unde a vizitat mai multe instituții.

Cu această ea a declarat că pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern se află o ordonanţă de urgenţă cu privire la restituirea taxelor de mediu şi de timbru de mediu.

“Pentru că sunt la Sibiu, nu voi putea participa la şedinţa de Guvern de astăzi (vineri – n.r.), dar pot să vă anunţ că pe ordinea de zi, şi sper să fie aprobată astăzi, este ordonanţa de urgenţă privind restituirea tuturor taxelor, începând din 2007 -2017, respectiv taxă de poluare, taxele de timbru, inclusiv timbrul de mediu. Deci reparăm o nedreptate care a fost făcută cetăţeanului în această perioadă de timp şi cred că lucrul acesta este extrem de important, pentru că cetăţenii aşteptau ca aceste taxe să le fie restituite”, a spus Gavrilescu într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Ea a adăugat că Guvernul României a luat hotărârea ca aceste taxe “să nu fie restituite pe bucăţi, pe faze, ci să fie restituite o singură dată”.

“După ce această ordonanţă o să fie aprobată în Guvern, o să facem un comunicat de presă în care vom da mai multe detalii”, a încheiat ministrul Mediului.