Acasă Auto Guvernul Tudose a gasit motivul pentru care nu avem autostrazi in Romania!...

Guvernul Tudose a gasit motivul pentru care nu avem autostrazi in Romania! Vezi pe cine da vina!

19

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat miercuri că i-a dat premierului Mihai Tudose o listă cu 14 firme care nu au respectat contractele de constructie a autostrazilor din Romania, fără a specifica însă numele companiilor.

URMARESTE-NE PE YOUTUBE

Potrivit surselor ECONOMICA.NET, lista ar putea cuprinde firme care au primit certificate negative sau au fost penalizate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, companiile care au primit până acum certificate negative de la CNAIR sunt: Salini Impregilo (căreia i-a fost reziliat contractul pentru autostrada „scufundată” Sibiu Orăştie lotul 3) şi Asocierea Corsan – Corviam Construccion SA & SC Consinit SRL & SC Road Consulting & Design Solution SRL & SC Via Design SRL (care a reziliat contractul pentru tronsonul Suplacu de Barcău – Borş din Autostrada Transilvania).

În categoria firmelor penalizate se află: Asocierea Teloxim Con – COMSA – Aldesa Construcciones – Arcadis Eurometudes (care lucrează pe lotul 3 Lugoj – Deva), Corsan Corviam, Aktor – Euroconstruct Trading ’98, Asocierea Impresa Pizzarotti & C SPA Pomponio Construcţii (care lucrează pe lotul 1 Sebeş – Turda), Tirrena Scavi şi PORR Construct.

Guvernul vrea să facă publice numele firmelor care nu au respectat termenele şi condiţiile din contractele semnate cu statul, urmând ca acestea să aibă un cazier de care se va ţine cont ulterior, a afirmat miercuri premierul Mihai Tudose, la o conferinţă susţinută la Ministerul Transporturilor.

„Vom alcătui un cazier al firmelor care nu au respectat contractele. Sunt firme care au nenorocit proiecte. Numele lor va fi făcut public”, a afirmat Tudose.

La rândul său, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a afirmat că i-a dat premierului o listă cu 14 firme care va fi trimisă la Agenţia pentru Achiziţii Publice (ANAP), iar aceste firme ar putea să nu mai poată participa la licitaţii pentru proiecte din infrastructură în următorii doi ani.

Articolul precedentPana si cei mai mari sustinatori s-au lamurit: Programul de guvernare al PSD, PROSTIRE in fata a romanilor!
Articolul următorFOTO – Cel mai spectaculos nod rutier de pe o autostrada din Romania este aproape gata!