Acasă Social HS Timber Group continuă inițiativa «Împreună!» și donează peste 1.000 de tablete...

HS Timber Group continuă inițiativa «Împreună!» și donează peste 1.000 de tablete pentru școala online

39

Efectele pandemiei de COVID-19 au dus la restricționarea accesului fizic în școlile din România. HS Timber Group este alături de comunitățile locale în care activează și donează peste 1.000 de tablete (inclusiv abonamentul la Internet plătit pentru un an) către 32 de școli din 13 județe. Beneficiarii donației sunt copii care nu au echipamente corespunzătoare pentru a participa la procesul educațional online.  <

 „Pentru cine muncim, dacă nu pentru copiii noștri! Ce e mai important decât educația? Este esențial să fim alături de copii, în special când au atâta nevoie de ajutor. Situația generată de pandemie a adus schimbări majore, școala a trebuit să se adapteze, iar copiii din mediile defavorizate au cel mai mult de suferit.  Prin inițiativa „Împreună!” colaborăm cu administratorii școlilor din zonele în care activăm pentru a oferi sprijinul nostru acestor copii,” a declarat Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions.

Judit Istok, directorul Școlii Gimnaziale Orban Balasz din Moacșa, județul Covasna, are în grijă 111 copii. O parte dintre ei au dificultăți de adaptare la școala online din cauza lipsei echipamentului adecvat sau a infrastructurii necesare. „Majoritatea acestor copii participă la cursuri online numai dacă asigurăm noi echipamente și ceea ce avem ca rezervă nu este suficient. Prin această donație, 24 de copii vor avea o șansă, o oportunitate de a-și îmbunătăți viitorul. Tableta este un instrument personal, care va putea fi folosit la școală și după sfârșitul acestei perioade dificile, ” a declarat Judit Istok.

Marcela Țugulea, director al Școlii Gimnaziale Regina Elisabeta din Rădăuți, se confruntă cu probleme asemănătoare. „În școala noastră sunt elevi care provin din familii cu mai mulți copii, astfel că numărul dispozitivelor electronice este insuficient. Pentru acești elevi, tableta, însoțită de un abonament la internet pentru un an, este un pas important pentru reducerea decalajelor, o șansă de recuperare pentru toți, o șansă de mai bine,” a spus directorul Marcela Țugulea.

Donația celor peste 1.000 de tablete, în valoare de 272.000 de Euro, continuă eforturile companiei din primăvară. Sub deviza «Împreună!», compania a contribuit direct și a susținut activitățile autorităților și organizațiilor locale în lupta pentru prevenirea răspândirii COVID-19, prin donații și sponsorizări de echipamente medicale și materiale sanitare de peste 307.000 de Euro.

Sprijinul acordat de HS Timber Group, în contextul crizei generate de pandemia COVID-19, va continua în toate comunitățile locale. Inițiativa se înscrie în linia de responsabilitate socială care vizează sprijinirea proiectelor din domeniul social, al educației, sănătății și al mediului, în special în comunitățile în care Grupul este prezent prin unități de producție. În această perioadă imprevizibilă, în care trebuie să păstrăm distanțarea fizică, e necesar să ne apropiem social și mai mult – Împreună!

De la intrarea pe piața din România în anul 2003 prin deschiderea primei fabrici de cherestea, la Sebeș, HS Timber Group joacă un rol important în comunitățile locale în care activează. HS Timber Group are la această dată aproape 3.000 de angajați.

HS Timber Group este o companie de prelucrare a lemnului de origine austriacă, puternic ancorată în Europa Centrală și de Est, în special în România. Grupul deține trei fabrici de cherestea și două fabrici de panouri în România și o fabrică de cherestea în Germania. Cu aproximativ 3.700 de angajați, HS Timber Group este una dintre companiile lider de prelucrare a lemnului din Europa. Produsele Grupului sunt vândute în aproximativ 70 de țări din întreaga lume. Transparența și un comportament etic corect sunt pietrele de temelie ale arhitecturii de securitate a companiei. HS Timber Group GmbH este o companie a Evergreen Private Foundation.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos