Stirea Zilei Google News
Acasă Comentariul zilei I-a inchis gura: Dana Budeanu UMILITA in direct la TV de un...

I-a inchis gura: Dana Budeanu UMILITA in direct la TV de un medic! ”Dvs. trebuie să vorbiți despre ceea ce înțelegeți”

10253

Introducerea certificatului verde obligatoriu în România a creat multă tensiune pe scena politică și nu doar atât. Astfel, în țara noastră s-au creat două tabere, pro și contra, care își exprimă puternic argumentele privind poziția lor față de acest proiect, care ar aduce reguli mai dure în societate. În cursul serii de miercuri, mai mulți medici și persoane publice au dezbătut acest subiect, iar în cele din urmă, Dana Budeanu a primit mai multe acuzații dure din partea unui medic român din Suedia.

În cursul serii de miercuri, în cadrul emisiunii “Sinteza Zilei” au participat mai multe persoane publice și medici, care s-au arătat atât pro, cât și contra vaccinării. În cadrul intervenției a participat printr-un apel video și Laura Ghibu, medic specializat în chirurgie orală, stabilit în Suedia, care a avut de transmis antivacciniștilor un mesaj dur, atacând-o în mod direct și pe Dana Budeanu.

„Eu când spun ceva trebuie să mă bazez pe surse serioase şi pe care pot să le reproduc. Ei bine, ce am văzut că se întâmplă foarte des în România este că se apelează la niște surse care sunt aparent dubioase care au o aparență de adevăr ştiinţific dar de fapt nu sunt. Şi aceste surse sunt vehiculate de influenceri care sunt foarte buni comunicatori, ca doamna Budeanu, şi dau o imagine greșită asupra unei situaţii”, a transmis medicul din Suedia.

„Fiecare ascultă pe cine urlă mai tare”

În continuare, medicul român și-a exprimat părerea cu privire la dezinformarea publică care a existat și se perpetuează în România, având ca urmare rata scăzută de vaccinare și numărul mare al deceselor.

„De aceea nu pot să spun că este o informație liberă şi adevărată. Fiecare ascultă pe cine dorește şi pe cine urlă mai tare, dar substanțial noi trebuie să ascultăm specialiştii care au autoritate să ne spună ce să facem.

Politicienii şi la nivel european nu pot să-şi eroge acea putere de a decide doar fiindcă ei simt într-un anumit fel.

Drepturile cetățenești sunt foarte importante dar suntem în mijlocul unei pandemii. O lume întreagă a înțeles acest lucru, noi nu. Oare de ce? Eu trăiesc în Suedia, o țară care a comunicat foarte puțin și doar prin vocea a două-trei persoane care au spus exact ce au spus și autoritățile noastre: că trebuie să ne păzim, că este grav, că trebuie să avem grijă unul de celălalt și că s-ar putea să moară mulți. (…)

Din păcate, comunicarea oficială a fost ofuscată de o grămadă de dezbateri, de personalități care și-au creat imagine, bagaj politic prin discuții scandaloase care suscitau interesul celor care priveau și care au făcut ca informațiile plicticoase, dar adevărate, pe care le spuneau autoritățile să cadă în derizoriu”, a adăugat Laura Ghibu.

Stirea Zilei Google News