Acasă ACTUALITATE Ieri dușmani, azi prieteni pentru ciolan în alianța rebuturilor: ALDE fuzionează cu...

Ieri dușmani, azi prieteni pentru ciolan în alianța rebuturilor: ALDE fuzionează cu Pro România!

Mutarea politică a toamnei va fi făcută de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu. Pro România va fuziona cu ALDE, este vorba despre o fuziune prin absorbție și noul partid va intra în cursa pentru alegerile parlamentare în această formă.

Atât Pro România, cât și ALDE și-au convocat forurile de conducere superioare și fuziunea va fi anunțată de Victor Ponta alături de Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul unei conferințe comune, care va începe la ora 17.00.

Conform surselor noastre, una dintre variantele discutate și foarte aproape de a fi agreate este ca noul partid să se numească ”Pro România Social-Liberal”.

Liderul noului partid va fi Victor Ponta, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu va fi președintele Consiliului Național, adică omul numărul 2 în partid și cel care va avea în coordonare mai multe structuri ale partidului nou înființat.

În ceea ce privește organizarea în teritoriu, se va merge pe un sistem de co-președinție, cu un lider de la Pro România și unul de la ALDE.

După ce vor fi stabilite chestiunile de principiu, ”nunta” va fi oficializată în cadrul câte unui Congres organizat separat și ulterior un prim Congres al noului partid.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentHackerii au atacat trei banci din Romania. Daca aveti bani aici datele dvs. personale sunt în pericol
Articolul următorDirectorul Spitalului „Victor Babes” către cei care nu cred în coronavirus: „Ii rugam sa nu mai vina la spital, să se trateze cu tot felul de terapii alternative”