26.6 C
București
marți, iunie 25, 2024
AcasăACTUALITATEIeri dușmani, azi prieteni pentru ciolan în alianța rebuturilor: ALDE fuzionează cu...

Ieri dușmani, azi prieteni pentru ciolan în alianța rebuturilor: ALDE fuzionează cu Pro România!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Germania nu se mai regăsește. Vrea refacerea tringhiului Weimar!

Germania a lansat invitația refacerii triunghiului Weimar, o alianţă...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Mutarea politică a toamnei va fi făcută de Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu. Pro România va fuziona cu ALDE, este vorba despre o fuziune prin absorbție și noul partid va intra în cursa pentru alegerile parlamentare în această formă.

Atât Pro România, cât și ALDE și-au convocat forurile de conducere superioare și fuziunea va fi anunțată de Victor Ponta alături de Călin Popescu Tăriceanu, în cadrul unei conferințe comune, care va începe la ora 17.00.

Conform surselor noastre, una dintre variantele discutate și foarte aproape de a fi agreate este ca noul partid să se numească ”Pro România Social-Liberal”.

Liderul noului partid va fi Victor Ponta, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu va fi președintele Consiliului Național, adică omul numărul 2 în partid și cel care va avea în coordonare mai multe structuri ale partidului nou înființat.

În ceea ce privește organizarea în teritoriu, se va merge pe un sistem de co-președinție, cu un lider de la Pro România și unul de la ALDE.

După ce vor fi stabilite chestiunile de principiu, ”nunta” va fi oficializată în cadrul câte unui Congres organizat separat și ulterior un prim Congres al noului partid.

Ultimele stiri