Acasă ACTUALITATE IKEA recunoaste ca a vandut un produs mortal si face apel catre...

IKEA recunoaste ca a vandut un produs mortal si face apel catre milioane de clienti

17

Ikea le-a solicitat din nou clienților săi să returneze 29 de milioane de dulapuri cumpărate de aceștia de-a lungul timpului, după ce un al optulea copil a murit din cauza acestui tip de mobilier, anunță publicația „The Independent”.

Anunțul a fost făcut de CEO-ul Ikea Lars Petersson și se referă doar la dulapurile vândute în Statele Unite și în Canada. 8 copii au murit în ultimii 15 ani după ce dulapurile respective, care nu au fost ancorate în perete, s-au prăbușit peste ei. Se pare că dulapurile tind să cadă ușor atunci când nu sunt fixate în perete.

Ultimul copil a murit în luna mai, iar la acea dată multe voci au întrebat dacă Ikea a reușit să comunice suficient de bine importanța returnării pieselor de mobilier periculoase.

Pentru prima dată, Ikea a anunțat că sunt probleme cu aceste dulapuri în iunie 2016. Producătorul suedez de mobilă le cere clienților care au achiziționat un astfel de dulap fie să îl fixeze bine în perete, fie să îl înapoieze.

Petersson susține că Ikea a comunicat foarte eficient importanța returnării dulapurilor, prin social media, pe siteul companiei și prin reclame la televizor și în ziare. În urmă cu două luni compania a trimis 13 milioane de e-mailuri către clienți, anunțându-i să returneze produsele cu probleme.

Toți cei care nu mai doresc mobila respectivă își vor primi banii înapoi. Clienții pot să o aducă la un magazin sau compania o poate ridica de la locuințele clienților. În schimb, cei care vor să o păstreze vor primi un set pentru fixarea dulapurilor. Compania pune la dispoziție și propria echipă care să fixeze dulapul în perete.

În vârstă de 2 ani, Jozef Dudek din California a murit în luna mai după ce dulapul s-a prăbușit peste el. Tatăl său l-a culcat, iar când a venit să îl verifice l-a găsit sub dulap. Pentru a ajunge la o înțelegere cu familiile a 3 copii care au murit din cauza dulapurilor, Ikea le-a plătit acestora 50 de milioane de dolari.

Specialiștii recomandă ca, atunci când cumpărați o comodă sau un dulap, să îl apăsați cu brațele în magazin pentru a observa cum se comportă. În general, un dulap bun trebuie să fie solid și să nu se miște dintr-o parte în alta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos