Intra in contact cu noi

Arges

IMAGINE INCREDIBILA: Un copil pupa picioarele unui lider PSD!

Publicat cu

pe

Florin Tecău, fostul președinte PSD al CJ Argeș până în 2016, îmbrăcat în togă împărătească roșie, cu broderii, acceptă senin ca un copil să îi sărute picioarele. Fotografia a fost făcută în timpul unei slujbe la Biserica Armenească din Pitești, în 2015, scrie Jurnalul de Argeș.

Împricinatul era șef al județului și în această calitate a primit o invitație de la Datev Hagopian, arhiepiscopul armean la București și de la fostul paroh al bisericii din Pitești, preotul vicar Bogdan Ezras. De altfel, veșmintele preoților prezenți la ritual sugerează că momentul era parte dintr-o slujbă de Joia Mare. Din fotografie se observă că președintele Consiliului Județean, care venea după devastatorul scandal sexual de pe Facebook, nu părea deloc stânjenit de ipostaza ca un copil să-i pupe picioarele, mai scrie presa locală.

JURNALUL DE ARGEȘ L-A INTERVIEVAT PE LIDERUL PSD:

„Au ales un copil şi au zis să vin acolo. Am acceptat invitaţia”

# Am văzut o fotografie cu dvs la un ritual de spălare a picioarelor, dacă vă amintiți…
– Nu mai știu, probabil că da…
# Cu ce ocazie? Era cu prilejul vreunei sărbători sau…
– Cred că era în Săptămâna Mare, când se face chestia aia în Săptămâna Mare. Am fost invitat de arhiepiscopul Armeniei la București, care a venit aici, în Argeș. În 2015 a fost?
# Cred că da, erați președinte de Consiliu Județean!
– Eram președinte, da. Păi altfel nu eram invitat, cred!
# Dar oare predecesorul dvs, domnul Constantin Nicolescu sau acum domnul Dan Manu au fost tratați în mod asemănător? Adică spălați și sărutați pe picioare?
– Nu știu.
# Ce înseamnă, mai exact, acest ritual prin care un copil v-a pupat picioarele?
– Ăsta îl fac și ortodocșii… Spălarea picioarelor este un ritual care se face în săptămâna mare, atunci când Hristos a spălat picioarele apostolilor, mi se pare.
# Eu vă știam un ortodox practicant, știu că obșnuiți să mergeți la biserica Mavrodolu, unde ați fost consilier parohial.
– Sunt consilier și acum.

Reclama

„Ei vroiau, de fapt, să atragă niște fonduri europene”

# Păi și nu este în neregulă faptul că, ortodox fiind, v-ați dus să vi se spele și sărute picioarele la armeni?
– Din câte am înțeles, biserica armeană are aceleași principii ca și biserica ortodoxă, nu diferă în credință și în ritualuri. Ai văzut biserica înăuntru? Mie mi se pare un monument de cult extraordinar. Atunci am avut și niște discuții, ei vroiau, de fapt, să atragă niște fonduri europene să o reabiliteze.
# Și cu această ocazie v-au făcut ritualul ăsta care, din câte am aflat, poate fi folosit ca un descântec de „curățare a drumurilor de dușmani”? Erați într-o situație tensionată la Consiliul Județean, imediat după scandalul „Sex pe Facebook”…
– Acolo, slujba a fost în limba lor. Eu nu am înțeles nimic. Au ales un copil și au zis să vin acolo. Ei m-au invitat și eu am acceptat invitația.

Arges

Peștele de la cap se împute: Șef în Poliție reținut pentru fapte de corupție!

Publicat cu

pe

Șeful Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă din Argeș a fost reținut pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție, anunță DGA.

La data de 28.07.2023, ofițeri de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au pus în aplicare mandate de percheziţie domiciliară vizând spaţii din incinta unei instituţii publice, într-un dosar privind săvârșirea infracţiunilor de favorizarea făptuitorului şi luare de mită.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a reţinut că inculpatul, șef al Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă, a fost prins în flagrant în timp ce primea de la o persoană aflată în arest preventiv suma de 500 euro şi un cartuş de ţigări, pentru a beneficia de suplimentarea numărului de vizite și a apelurilor telefonice și pentru a primi în incinta unității de detenție pachete cu o greutate mai mare decât limita legală.

Totodată, profitând de funcţia deţinută, inculpatul a pretins și primit sume de bani și bunuri de la persoane aflate în arest preventiv, în schimbul cărora le-a permis să primească vizite fără acordul prealabil al procurorului care efectuează urmărirea penală.

Reclama

Acțiunile inculpatului au avut drept scop favorizarea persoanelor aflate în detenție cu consecința îngreunării cercetărilor în dosare instrumentate de către DIICOT.

Ulterior audierii, procurorii au dispus reţinerea inculpatului, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 29.07.2023, să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă.

Acţiunea a beneficiat și de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Reclama
Continua sa citesti

Arges

Primar PSD prins la volanul unui camion cu lemne furate. Condamnarea, mult prea blanda

Publicat cu

pe

Un primar din Argeș a fost condamnat pentru transport ilegal de lemne. Cristian Hristu-Dică, edilul PSD al comunei Vlădești, a fost prins la volanul unui camion plin cu lemne fără acte. Dacă decizia rămâne definitivă, edilul își va pierde și mandatul. 

Cristian Hristu-Dică, primarul PSD al comunei Vlădești (Argeș), aflat la al treilea mandat, a fost condamnat de Judecătoria Curtea de Argeș pentru transport ilegal de lemne. Acesta a primit 15.000 de lei amendă și i-a fost confiscat camionul și lemnele.

Dacă decizia rămâne definitiv, își va pierde și mandatul.

Primarul a fost prins, în octombrie 2020, de polițiști și de inspectorii Gărzii Forestiere în timp ce transporta lemne fără acte, cu un autocamion care aparținea firmei familiei sale.

Reclama

S-a constatat că transportul de 38,73 metri cubi de fag și brad a fost făcut ilegal, iar un an mai târziu edilul a fost trimis în judecată pentru infracțiuni la regimul silvic.

Pe 25 mai 2023, Cristian Hristu-Dică a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Curtea de Argeș la pedeapsa de 15.000 de lei amendă. Instanța i-a interzis și dreptul de a fi ales sau de a ocupa o funcție publică. S-a dispus și confiscarea ansamblului auto format din autoutilitară și două remorci. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Continua sa citesti

Arges

Atentia in plic nu mai e de ajuns, un medic roman a pus angajatii spitalului sa-i lucreze la casa!

Publicat cu

pe

Acuzații grave la adresa managerului Spitalului Orășenesc din Găești. Acesta i-ar fi pus pe angajații spitalului să muncească la el acasă. Oamenii legii au descins la patru adrese din Dâmbovița și din Capitală.

Medicul este acuzat că ar fi folosit angajaţi ai spitalului pentru efectuarea unor lucrări de construcţii la locuinţa proprie.

Mai mult, potrivit cercetărilor, medicul care este și managerul spitalului, ar fi eliberat în fals certificate de concediu medical pentru concubina sa, și ea medic la un spital din Capitală.

În aceste cazuri au fost deschise dosare penale pentru infracțiuni de abuz în serviciu, fals intelectual și delapidare.

Continua sa citesti

hot news