Acasă ACTUALITATE Imaginea INGROZITOARE descoperita intr-o pictura din secolul XVI!

Imaginea INGROZITOARE descoperita intr-o pictura din secolul XVI!

38

Angie si Rhodri Powell, din Marea Britanie, au fost extrem de incantati in momentul in care, in urma cu cativa ani, dorind sa-si redecoreze casa din Somerset, au descoperit o pictura murala din secolul al XVI-lea. Iar incantarea a fost si mai mai mare atunci atunci cand un expert le-a spus ca pictura are o importanta nationala.

picturaInsa surprizele nu s-au oprit pentru cei doi soti. Angie si Rhodri au mai facut o descoperire, care, de aceasta data, le-a dat fiori pe sira spinarii. Cei doi spun ca pictura murala ascunde un detaliu socant. Desi la prima vedere pictura il arata pe regele Henric al VIII-lea stand pe tron, atunci cand este privita invers, de jos in sus, desenul seamana cu chipul Diavolului, spun ei.

Acceasi imagine infricosatoare se vede si daca privesti pictura printr-o sticla.

„Cand ne-am dat seama de acest detaliu, eu si sotul meu ne-am sperit ingrozitor de rau. Este o imagine foarte neplacuta. M-am speriat pentru ca mi-am dat seama ca este Diavolul!”, a povestit Angie pentru Daily Mail.

Pictura, despre care expertii sustin ca a fost realizata intre anii 1530-1540, are o latime de 6 metri si o inaltime de aproape 2 metri.

Kathryn Davies, specialist in pictura murala, a declarat: „Arata cam…diavolesc, intr-adevar. Imaginea este bizara si cand te uiti la ea printr-un pahar. Este foarte stranie”.

Diarmaid MacCulloch, specialist in istoria religiilor, crede insa ca iluzia optica a fost realizata probabil intentionat, fiind o gluma la moda in perioada respectiva.

Sursa: jurnalul.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos