10 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăACTUALITATEIMPUSCATURI la granita Romaniei! Mai multi suspecti de TERORISM opriti cu FOCURI...

IMPUSCATURI la granita Romaniei! Mai multi suspecti de TERORISM opriti cu FOCURI DE ARMA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Doi suspecţi de terorism, cetăţeni moldoveni, care intenţionau să ajungă clandestin în România au fost reţinuţi miercuri de poliţiştii de frontieră din Republica Moldova. Aceştia au fost depistaţi pe malul râului Prut şi aveau cu ei obiecte periculoase şi materiale de propagandă islamică.Potrivit poliţiştilor de frontieră, citaţi de publica.md, bărbaţii au fost observaţi în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Toceni. Acțiunile acestora au fost monitorizate, iar în urma constatării intențiilor de a trece ilegal hotarele ţării, polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea bărbaților. În timpul apropierii patrulei, una dintre persoane a încercat să fugă. Polițiștii de frontieră au fost nevoiți tragă trei focuri de avertizare.Tinerii reținuți sunt cetățeni moldoveni, cu vârste de 19 și, respectiv 26 de ani, ambii domiciliați în raionul Cahul. Anterior, cei doi au fost judecați, unul din ei fiind condamnat pentru omor. Mai mult, în perioada ispășirii pedepsei, în penitenciar bărbatul a fost convertit la islam.


Citeste si:

Putin pune piciorul in prag! ”Cele mai puternice tari din lume FINANTEAZA ascuns TERORISMUL!”


La verificarea lucrurilor personale, polițiștii de frontieră au depistat mai multe obiecte și cărți ce propovăduiesc ideologia islamică. Totodată, persoanele respective dețineau și unele înscrisuri. Conform investigațiilor efectuate, cei doi aveau intenția de a ajunge în mai multe țări europene, cu destinația finală Franța.

În prezent sunt întreprinse un șir de măsuri de investigații în vederea stabilirii scopului urmărit de către persoanele reținute, odate ajunse în Uniunea Europeană.content-image

content-image

Ultimele stiri