Acasă Economie In acest an vor fi finalizate 20 de proiecte cu ajutor de...

In acest an vor fi finalizate 20 de proiecte cu ajutor de stat! Se vor crea 6.700 locuri de munca!

29

Un numar de 20 de proiecte de investitii, in valoare totala de 750 de milioane de euro, care au primit ajutor de stat, urmeaza sa se finalizeze in acest an, a declarat ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

„Azi vreau sa dam vesti bune. Sunt setat pe vesti bune”, a spus Voinea, la o conferinta organizata de Consiliul Concurentei.

In afara celor 20 de mari proiecte, ministrul a declarat ca in acest an s-a inceput emiterea unor acorduri noi pentru scheme de ajutor de stat aprobate cu acordul CE.

Astfel, a fost deja emis acordul pentru firma Coficab Ploiesti, care deruleaza o investitie de 18,3 milioane euro, din care 7,3 milioane euro reprezinta ajutor de stat, proiect care va infiinta 200 de locuri de munca.

O alta firma care urmeaza sa beneficieze de un ajutor de stat de 9 milioane euro este Valeo Lighting Timis, pentru o investitie de 20,3 milioane euro, care va aduce 500 de noi locuri de munca.

Oficialul MFP a adaugat ca mai sunt in curs de avizare acorduri pentru Continental Anvelope Timisoara (investitie de 25 de milioane euro si 227 de locuri de munca), o firma din Bucuresti care va investi aproape 30 de milioane de euro in turism si va crea 200 de locuri de munca si Endava (investitie de 20 de milioane euro si 500 de locuri de munca).

Voinea a afirmat ca mai sunt in discutie partru alte acorduri cu o valoare a investitiilor de 100 de milioane de euro.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos

1 COMENTARIU