25.1 C
București
vineri, mai 24, 2024
AcasăACTUALITATEAutoIn ce conditii statul iti poate CONFISCA masina din parcare!

In ce conditii statul iti poate CONFISCA masina din parcare!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Mașinile electrice se ieftinesc pe fondul scăderii cererii

Sub presiunea concurenţilor chinezi, marii producători auto americani şi...

Noile masuri fiscale imping tot mai multi romani la pragul saraciei!

Pe fondul incasarilor mai mici fata de estimarile pe...

Efectele razboiului: masinile rusesti interzise in tarile europene

Polonia, Finlanda si tarile baltice interzic intrarea masinilor rusesti....

Primariile scot la vanzare autoturismele datornicilor fara sa stea pe ganduri. Asa a patit un bucurestean care are restante de patru ani. Fostul lui autoturism de lux poarta acum afisul „De vanzare” si este expus in fata Directiei de Taxe a primariei din sectorul sase, potrivit Digi24.ro.

masiniCurtea interioara a Directiei de Taxe si Impozite Locale a devenit parcare pentru un autoturism de lux. Masina are un pret de catalog de 35.000 de euro, echivalentul a 157.000 de lei, iar impozitul auto este pe masura – 4.600 de lei pe an. Primaria a pus sechestru pe autoturism pentru ca proprietarul nu a mai calcat pragul institutiei de patru ani, in ciuda instiintarilor repetate.

Proprietarul nu a mai platit impozitul auto din 2011, asa ca a acumulat o datorie de 48.000 de lei, adica o valoare de 10 ori mai mare decat taxa initiala.

„Impozitul auto la aceasta masina este de peste 4.600 de lei, se adauga si majorarile pentru fiecare luna intarziere, e vorba de o penalizare 2%”, a declarat Daniela Rus, director la Directia Taxe si Impozite Locale Sector 6.

Este al doilea caz din ultimii doi ani, in care Directia Taxe si Impozite Sector 6 pune sechestru pe o masina pentru care nu s-au platit taxele.

Creste impozitul pe masini

Impozitul pe masini pregatit de Guvern pentru anul viitor a fost majorat in proiectul actualizat de Cod Fiscal, comparativ cu documentul anuntat in urma cu o luna, prin cresterea sumelor fixe luate in calcul la stabilirea sumei finale de plata.

Proiectul de lege prevede cresteri ale acestor sume de impozitare pentru toate tipuri de autovehicule. Conform legii, impozitul pe mijlocul de transport este calculat in functie de capacitatea cilindrica a motorului, prin inmultirea fiecarei grupe de 200 cmc sau fractiune din aceasta cu o suma corespunzatoare. Aceasta suma a fost majorata acum, in noul proiect, pentru toate tipurile de autovehicule.

Astfel, pentru autoturismele cu capacitatea cilindrica intre 1.601 cm3 si 2.000 cm3 inclusiv, suma fixa luata in calcul la stabilirea impozitului a fost ridicata de la 18 lei/200 cmc la 19 lei/200 cmc, la cele cu capacitatea cilindrica intre 2.001 cmc si 2.600 cmc inclusiv a fost majorata de la 72 lei/200 cmc la 77 lei/200 cmc, la cele cu capacitatea cilindrica intre 2.601 cmc si 3.000 cmc inclusiv a fost urcata de la 144 lei/200 cmc la 153 lei/200 cmc, iar la cele cu capacitatea cilindrica de peste 3.001 cmc a fost crescuta de la 290 lei/200 cmc la 309 lei/200 cmc.

Sursa: realitatea.net

Ultimele stiri