10.4 C
București
duminică, aprilie 21, 2024
AcasăACTUALITATEIn Dubai au inceput testele pentru introducerea taxiului aerian fara pilot!

In Dubai au inceput testele pentru introducerea taxiului aerian fara pilot!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Pe 26 septembrie, autorităţile din Dubai au anunțat un prim test reuşit cu un taxi electric fără pilot care a zburat în acest emirat ce dorește să devină un pionier al acestui mijloc de transport futurist.

Niciun pasager nu a participat la acest zbor de testare, a declarat Autoritatea de Transport din Dubai (RTA). Prototipul folosit, dezvoltat de un start-up german, poate zbura timp de 30 de minute cu o viteză maximă de 100 km/oră.

Două persoane pot avea loc la bord. Dubaiul intenționează să integreze în curând un serviciu de asemenea taxiuri în rețeaua sa de transport, care are deja metrou, autobuze și tramvaie.

Pasagerii şi-ar putea rezerva taxiul-zburător fără pilot și să urmărească sosirea lui și traseul prevăzut pe o aplicație specială. Autoritățile au declarat că prevăd cinci ani de testare pentru a pune în aplicare toate normele de securitate şi legislația necesară acestui nou mijloc de transport.

Dubaiul, unde se află cel mai înalt turn din lume, este una dintre principalele destinaţii turistice din Golf cu 14,9 milioane de vizitatori anul trecut.

Sursa: Rador

Ultimele stiri