Acasă Stirea zilei In Italia profesorii care refuza vaccinarea vor fi dati afara din invatamant!

In Italia profesorii care refuza vaccinarea vor fi dati afara din invatamant!

64

Consiliul de Ministri al Italiei a adoptat, joi seara, un decret prin care devine obligatoriu ca elevii, studentii si cadrele didactice sa aiba „certificatul Covid”. Celor care refuza li se vor suspenda salariile dupa 5 zile, anunta Corriere della Sera.

Decretul se aplica intregului personal scolar si universitar: „nerespectarea” acestor prevederi va fi considerata „o absenta nejustificata” si, prin urmare, incepand cu a cincea zi de absenta, „raportul de munca este suspendat si nu se datoreaza niciun salariu sau alta remuneratie, indiferent de denumire”.

Prin urmare, de la inceputul anului scolar, toti membrii personalului vor trebui sa dovedeasca faptul ca au fost vaccinati sau vindecati sau au un test negativ recent.

De asemenea, ministrul Educatiei, Bianchi, a precizat ca elevii cu varsta de peste 6 ani vor trebui sa poarte masti la scoala.

Conform unui acord intre comisarul pentru urgente Covid, generalul Francesco Figliuolo, ministrul sanatatii Roberto Speranza si presedintii Federfarma, Assofarm si FarmacieUnite, costul testelor rapide in farmacii va fi de 8 euro pentru copiii cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani si de 15 euro pentru toti ceilalti italieni. Acest acord este in vigoare pana la 30 septembrie.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos