Acasă Constanta In plina pandemie, Guvernul face pe plac unui mogul si deschide punct...

In plina pandemie, Guvernul face pe plac unui mogul si deschide punct de trecere a frontierei la Tuzla

Magnatul serviciilor aeriene private, Dorin Ivascu, devenit cunoscut pentru modul obscur in care a preluat aeroportul Tuzla si cu care face concurenta aeroportului de stat Mihail Kogalniceanu de langa Constanta incearca inca o data sa faca punct vama pe aeroportul privat cu care sa scoata definitiv din joc aeroportul MK, scrie realitateafinanciara.ro.

Pe ordinea de zi a guvernului se afla o HG privind aprobarea deschiderii punctului de trecere a frontierei de stat si a biroului vamal de frontiera pe Aeroportul Tuzla, controlat de Regional Air Services, firma detinuta de omul de afaceri, Dorin Ivascu.

De amintit ca mogulul Ivascu sta pe bara cu acest proiect din 2012, apoi a mai avut o tentativa in mandatul ministrului Carmen Dan (in 2018). Acum insa, in context de stare de urgenta, cand MAI conduce tara si cand toata vigilenta presei este indreptata spre pandemia cu coronavirus, Ivascu pare sa fi prins avionul norocos si a scos de la naftalina din nou proiectul.

De amintit ca firma de handling Romanian Airport Service (RAS) detine fara intrerupere monopolul pe serviciile de handling de pe Otopeni si alte aeroporturi mari din tara din 1989 incoace.

Legat de acest proiect, in ultimii ani, presa centrala a tinut sa sublinieze de fiecare data si risc de securitate nationala creat de transformarea aerodromului Tuzla in punct de frontiera dat fiind ca este amplasat in preajma bazei militare americane de la Mihail Kogalniceanu.

Citeste mai multe pe realitateafinanciara.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentOreste Teodorescu: Minciuna ne-a îmbolnăvit pe toți! Ne omoară incet și pervers…
Articolul următorPSD profita de pandemie. Oamenii ”de casa” ai partidului primesc contracte grase de la stat