Acasă ACTUALITATE In premiera, un tribunal din Romania obliga o firma sa refaca un...

In premiera, un tribunal din Romania obliga o firma sa refaca un rau distrus de microhidrocentrale!

O companie din Cluj a fost obligata de Tribunal sa opreasca orice constructie de microhidrocentrale pe raul Somesul Rece si sa readuca albia raului la forma initiala. Decizia este una foarte importanta intrucat numeroase rauri din Romania sunt distruse de astfel de contructii.

Firma se numeste ATS Energy din Cluj si este investitor într-un proiect ce prevedea realizarea mai multor microhidrocentrale pe râul Someșul Rece.

Instanța Tribunalului Cluj a dispus firmei ATS Energy să aducă valea Someșului Rece la starea inițială, potrivit unui articol apărut pe CluJust.ro portal de justiție din Cluj.

Firma în cauză a fost chemată în judecată de către Federația Română de Pescuit la Muscă Artificială. Procesul a fost deschis impotriva Consiliului Județean și firmei ATS Energy și și-a porpus salvarea Someșului Rece de microhidrocentrale (MHC).

În prezent există o mare nemulțumire a activiștilor de mediu în privința proiectelor de investiții in MicroHidrocentrale (MHC). Teoretic acestea ar fi inofensive din punct de vedere al impactului lor asupra mediului, însă activiștii spun că debitele de servitute lăsate sunt mici, duc la secarea râurilor, iar peștii dispar în totalitate.

Tribunalul Cluj a pronunțat, săptămâna trecută, o nouă sentință în procesul început în 2014, care este acum în rejudecare.

”Dispune oprirea executării lucrărilor. Dispune restabilirea situației anterioare în sensul demolării construcțiilor edificate și aducerea Văii Someșului Rece la starea inițială. Obliga pârâții la 150 lei cheltuieli de judecată în favoarea reclamantei. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunțată în ședinta publică din data de 07.07.2017.”, cere instanța de judecată firmei ATS Energy.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentA fost demonstrat stiintific: Ura imbolnaveste si trupul, nu doar mintea!
Articolul următorDeficit istoric de forta de munca in Vestul Romaniei! Fermierii aduc muncitori din strainatate!