27.1 C
București
vineri, iulie 19, 2024
AcasăDivertisment”În presă sunt salarii mizere” spune Robert Turcescu, milionar in euro, cu...

”În presă sunt salarii mizere” spune Robert Turcescu, milionar in euro, cu patru apartamente, o casa și terenuri in 5 localitati

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Robert Turcescu s-a plans, miercuri seara, in emisiunea lui Victor Ciutacu de la Romania TV ca in „breasla noastra sunt salarii de mizerie”. Insa Turcescu are o avere impresionanta, dupa cum singur a dezvaluit in anii trecuti, informează Aktual24.ro.

„E o idee foarte buna (RTV infiinteaza bursa ‘Iulia Marin” pentru jurnalisti – n.red.). Tocmai pentru ca s-a facut atata valva, ca s-a discutat atat de mult, ca a fost multa emotie, ca numele e prezent, ca e bine ca acest caz sa ramana infipt in memoria generatiilor noi de jurnalisti, inclusiv a tinerilor manageri din redactii, e bine sa existe o astfel de bursa.

Poate sa acorde si Ringier o astfel de bursa, una mai mare. Sa va bateti in burse mi-ar placea. Si in felul acesta creste calitatea actului jurnalistic in Romania. E o chestiune care e de luat in calcul. E un caz care, dupa foarte multa vreme, atrage atentia asupra neregulilor din aceasta breasla si dincolo de scriitura.

Ca e o breasla umilita de multe ori, cu salarii de mizerie, cu probleme, afectata de boli, ca e o meserie care presupune tot felul de probleme, cu stres, presiuni si asa mai departe”, a declarat Turcescu.

In 2016, Turcescu se lauda insa ca a castigat o multime de bani in presa

„Sunt un om de dreapta, nu imi este rusine ca am castigat mai multi bani. Iar in presa au fost ani, s-o spunem cu tarie, in care s-a castigat, mai ales in televiziune, foarte multi bani. Dar au fost ani in care s-a castigat si in presa scrisa foarte multi bani. Iar oameni care au detinut pozitii de conducere, cum a fost cazul meu – redactor sef, director editorial, realizator al celui mai de succes talk-show de televiziune- da, au castigat bani, pe contract.

Am cerut si eu de la ANAF toate taxele si impozitele pe care le-am platit de-a lungul timpului la stat si m-a luat durerea de cap cand am vazut cati bani am dat acestui stat, care astazi, pentru ca n-am fost angajat in perioada in care sotia mea a ramas gravida, statul roman nu-mi da, nici mie, nici sotiei mele, decat alocatia de 80 de lei. In rest, nu primesc un leu de la stat pentru a-mi creste copilul care are 9 luni. Deci propun sa iesim din zodia ipocriziei. E prea multa ipocrizie, inclusiv in presa”, a spus Turcescu pentru Adevarul.

Cand a candidat la Primara Capitalei, Robert Turcescu a depus o decalaratie de avere impresionanta. El detine terenuri intravilane si agricole care insumate au o suprafata de peste 11.000 mp in Stefanesti, Mogosoia, Sulina, Golesti si Sectorul 6. El are si o casa in Sectorul 2, de 168 de mp, patru apartamente in Bucuresti si unul in Pitesti.

El avea 18 conturi bancare, cel mai vechi fiind deschis in anul 2001. In cele 18 conturi bancare, Turcescu avea aproximativ 1.300.000 lei, 173.279 euro si 12.170 de dolari.

El detine si actiuni la OMV Petrol, Romgaz, Oil Terminal, Albalact, SNTGN Trannsgaz si la alte aproximativ zece companii.

Veniturile lui Robert Turcescu au sporit in acei ani si cu 35.000 de euro in urma botezului fiicei sale.

Sursa: Aktual24.ro

Ultimele stiri