In timp ce Dragnea si Tariceanu se faulteaza singuri la Bucuresti, Klaus Iohannis face tripla Trump-Merkel-Macron!

In timp ce la Bucuresti liderii aliantei de guvernamant Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu ii dadeau la picioare lui Sorin Grindeanu, in incercarea de a-l inlatura pe premierul propus de PSD-ALDE, presedintele Klaus Iohannis consemneaza un nou succes international al Romaniei. Presedintele se intalneste in mai putin de o luna cu cei mai importanti parteneri de economici si de securitate ai Romaniei: SUA, Germania si Franta. Președintele Klaus Iohannis se întâlneşte astăzi, la Bruxelles, cu omologul său francez, Emmanuel Macron, în a doua zi a Consiliului European, anunta Digi24.ro.

Aderarea la Spaţiul Schengen va fi unul dintre subiectele abordate la întâlnirea cu Emmanuel Macron, subiect abordat şi la Berlin, cu cancelarul Angela Merkel.

Klaus Iohannis și Emmanuel Macron s-au văzut și și-au strâns mâna la summit-ul NATO de luna trecută, care atunci nu s-au așezat la discuții.

Acum este o bună ocazie să se cunoască și să stabilească priorităţile de cooperare bilaterală și în UE.

Astăzi, în ultima zi a Consilului se va discuta despre situaţia economică şi despre migraţia ilegală. Liderii europeni încearcă să găsească soluții pentru limitarea numărului de imigranţi care ajung în Europa prin Marea Mediterană.