Acasă ACTUALITATE In timp ce vorbeau de pace rusii au trimis avioane de lupta...

In timp ce vorbeau de pace rusii au trimis avioane de lupta inarmate cu bombe nucleare deasupra Suediei

Avioane de atac rusești care transportau arme nucleare au intrat în spațiul aerian suedez, potrivit unor informații prezentate de Sky News.

O sursă a declarat că mișcarea a fost un act deliberat de intimidare, anunță televiziunea suedeză TV4 News.

Rețeaua a declarat că patru avioane rusești, două avioane de atac Sukhoi 24 escortate de două avioane de luptă Sukhoi 27, au decolat de la baza aeriană Kaliningrad înainte de incursiunea din 2 martie.

Sursele au dezvăluit că avioanele de atac erau echipate cu arme nucleare, „lucru pe care piloții ruși nu aveau nicio problemă să-l arate”, scrie mediafax.ro.

Din cauza conflictului din Ucraina, forțele aeriene suedeze ar fi avut o pregătire sporită și ar fi putut vedea din timp că piloții se îndreptau spre cerul de deasupra Gotland, o insulă suedeză din Marea Baltică.

Forțele armate ale țării au refuzat să comenteze în mod oficial dacă cele două avioane de atac erau echipate cu arme nucleare, dar au declarat pentru rețeaua de televiziune că încălcarea spațiului aerian trebuie să fi fost deliberată.

„O evaluăm ca pe o acțiune conștientă. Ceea ce este foarte grav, mai ales că este o țară în război. Am analizat incidentul și este clar că nu pot exclude o navigație incorectă, dar totul indică faptul că au încălcat în mod deliberat granițele Suediei”, a declarat șeful Forțelor Aeriene, Carl-Johan Edstrom.

Încălcarea teritoriului suedez a durat aproximativ un minut, scrie în raport.

Suedia, care este neutră și nu este membră NATO, a desfășurat două avioane de luptă JAS 39 Gripen care ar fi luat imagini ale aeronavelor rusești confirmând că acestea erau echipate cu arme nucleare.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCa Armata Rosie: Rusii din Ucraina jefuiesc si violeaza tot ce prind in cale! Convorbiri socante intre soldati
Articolul următorTraian Basescu, securist cu acte in regula: „Nu cred ca am de ce să demisionez din Parlamentul European”