6.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATEÎncă o lovitură a lui Băsescu: toți voiau răstingnirea blondei!

Încă o lovitură a lui Băsescu: toți voiau răstingnirea blondei!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Fostul presedinte Traian Basescu a revenit cu mesajele despre functionarea justitiei.

basescu„Acum opt ani, un politician, de profesie avocat, vorbea public despre un bileţel trimis de primul ministru preşedintelui României, prin care se cerea o intervenţie a şefului statului la Parchetul General în favoarea unui prieten al expeditorului. Ce nenorocire…presă, politicieni, intelectuali şi ong-uri voiau răstignirea blondei pentru nemernicie. Astăzi, dacă cel mai mare infractor ar arăta un astfel de bileţel, pe bună dreptate, acelaşi cor ar cere arestarea expeditorului şi, probabil cu jumătate de gură, şi pe a destinatarului. Ce drum extraordinar am parcurs, dar decalajul de 7-8 ani între semnal şi conştientizarea pericolului corupţiei la nivel înalt ne-a costat multe sute de milioane furate. Din cauza acestui decalaj, a fost eficientă propaganda ciracilor turnătorului Felix, a lui Vîntu şi a mai tînărului urmaş al turnătorului, Sebastian Ghiţă.

Astăzi, cînd avem instituţii puternice capabile să lupte eficient şi, dacă este nevoie, brutal cu corupţia, capabile să răspundă gravităţii fenomenului, vă trag un semnal de alarmă legat de oamenii care ajung în faţa acestor instituţii copleşitor de puternice în raport cu cetăţeanul, fie el martor, suspect sau inculpat: este vitală respectarea dreptului la demnitate, a dreptului la libertate şi a dreptului la apărare. Aici nu avem dreptul să înregistrăm decalaje între funcţionare instituţiilor anticorupţie, a justiţiei, pe de o parte, şi respectarea drepturilor justiţiabilului, pe de altă parte.

Întîrzierea în recunoaşterea corupţiei la nivel înalt ne-a costat sute de milioane. Întîrzierea în funcţionarea justiţiei în tandem cu deplina respectare a demnităţii, libertăţii şi dreptului la apărare va costa destine de oameni, iar acest lucru s-a mai întîmplat în România”, a scris Basescu pe pagina sa de socializare.

Sursa: stiripesurse.ro

Ultimele stiri