Acasă ACTUALITATE Politica Inca o zi libera pe an! Presedintele Traian Basescu a promulgat legea...

Inca o zi libera pe an! Presedintele Traian Basescu a promulgat legea prin care 24 ianuarie e declarata zi de sarbatoare nationala

Avem o noua zi libera pe an! Presedintele Traian Basescu a semnat decretul de promulgare a legii prin care 24 ianuarie este declarata zi de sarbatoare nationala. Administratia Prezidentiala a precizat, intr-un comunicat, ca presedintele Basescu a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane, ca zi de sarbatoare nationala.

<

Traian-Basescu-B1

Legea, avand ca initiatori peste 100 de deputati si senatori din mai multe grupuri parlamentare, a fost adoptata in 3 decembrie de Camera Deputatilor, in calitate de for legislativ decizional, cu 276 de voturi „pentru”, 4 „impotriva” si 11 abtineri. Si Senatul, prima Camera sesizata, a aprobat proiectul de lege in iunie.

„Se declara ziua de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Romane, ca zi de sarbatoare nationala. Autoritatile administratiei publice centrale si locale pot organiza si/sau sprijini logistic si material manifestari cultural-artistice dedicate acestei zile”, stipuleaza textul legislativ.