Inca un lider ALDE se ridica impotriva lui Tariceanu: A MINTIT tot partidul! Omoara orice forma de democratie!

5811
Vicepreşedintele ALDE Eugen Durbacă îl acuză pe Călin Popescu Tăriceanu de acapararea totală a puterii în partid, că şi-a impus apropiaţii în funcţii publice şi îi reproşează modul discreţionar în care conduce partidul. Durbacă îl mai acuză pe Tăriceanu că a minţit întregul partid cu privire la convocarea congresului şi continuă să mintă în continuare din dorinţa de a acapara în totalitate puterea în ALDE.

„Călin Popescu Tăriceanu omoară orice urmă de democraţie la care putea spera ALDE. A avut de ales între o politică cu adevărat democratică, liberală şi un abuz care îmi aminteşte de politica anilor 1990. Lupta pentru putere, lupta pentru funcţii pentru sine sau pentru apropiaţi a devenit o trăsătură definitorie a lui Tăriceanu, iar asta nu îi face cinste. A minţit tot partidul când a decis să forţeze congresul şi minte în continuare doar pentru a acapara toată puterea în ALDE. Din păcate, prin modul în care a ales să organizeze congresul în mod nestatutar, forţând mecanismele democratice şi regulile interne, Călin Popescu Tăriceanu se comportă precum cei pe care îi acuza pe vremea în care încă era în PNL”, a declarat vicepreşedintele ALDE printr-un comunicat, citat de news.ro.

Durbacă susţine că există o diferenţă fundamentală de comportament a lui Tăriceanu între momentul în care acuza abuzurile din PNL şi modul în care astăzi ia decizii în ALDE.

„Când era în PNL, Tăriceanu considera că congresul unui partid este un prilej de deschidere către întreaga societate, un organism de dezbatere şi de reflexie la calea politică pe care partidul trebuie să o urmeze. Astăzi, din păcate, Tăriceanu se îndepărtează complet de abordarea pe care o avea în interiorul PNL şi se îndepărtează din ce în ce mai mult de imaginea pe care şi-a creat-o în aceşti 27 de ani de viaţă politică. Tăriceanu, să facă bine să renunţe la această atitudine războinică pe care o practică în ALDE şi astfel să salveze ce mai poate din imaginea politică pe care şi-a construit-o”, a adăugat Durbacă.

Eugen Durbacă este unul dintre susţinătorii lui Daniel Constantin în partid.

Transparenta face diferenta