Acasă Romani in strainatate Inca un mafiot PSD, condamnat la 8 ani de puascarie pentru trafic...

Inca un mafiot PSD, condamnat la 8 ani de puascarie pentru trafic de influenta si hotie, a fost prins!

393

Sorin Gabriel Strutinsky, complicele lui Radu Mazare, condamnat definitiv la o pedeapsa de zece ani si opt luni de inchisoare, s-a predat in Italia, informează Aktual24.ro.

Afaceristul se afla in stare de arest la domiciliu in vederea judecarii cererii de extradare. Cererea de extradare se afla pe rolul Tribunalului Bologna. Primul termen a fost stabilit pentru sfarsitul lunii mai.

Avocatii sai au declarat ca Sorin Strutinsky „s-a predat de bunavoie autoritatilor din Italia. In data de 23.03.2021 si a fost plasat in arest la domiciliu pana la solutionarea cererii de extradare“, anunta Realitatea Plus. Strutinski era insotit de doi avocati, Matteo Murgo si Cristian di Giusto, cel din urma fiind si avocatul care i-a reprezentant pe alti doi fugari, Daniel Dragomir si Alina Bica.

Strutinsky, apropiat al fostului primar Radu Mazare si al baronului local Nicusor Constantinescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Constanta, a fost condamnat anul trecut la 10 ani si 8 luni. Intr-un alt dosar, Strutinsky a fost condamnat in prima instanta la sapte ani si zece luni de inchisoare, decizia nefiind una definitiva, in dosarul „Polaris”.

In februarie 2015 a fost ridicat de procurorii DNA, petnru trafic de influenta. Primele acuzatii erau ca Sorin Strutinsky ar fi primit de la reprezentantul unei firme peste 635.000 de lei si 25.000 de euro, pentru a interveni la functionari ai Companiei Nationale Administratia Canalelor Navigabile Constanta sa plateasca lucrarile executate de societate, in baza unui contract, potrivit DNA. El a fost trimis in judecata in martie 2015, pentru patru infractiuni de trafic de influenta si spalare de bani. Atunci, procurorii DNA Constanta i-au pus sechestru pe bunuri mobile si imobile in valoare de 1.892.844,97 de lei pentru a recupera prejudiciul.

Conform DNA, in cursul anului 2009, Gabriel Sorin Strutinsky a pretins de la un denuntator 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi incasate de catre societatea comerciala reprezentata de denuntator, in baza a trei contracte incheiate cu D.A.D.L. (Directia Apelor Dobrogea Litoral). In schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky, prevalandu-se de influenta exercitata asupra functionarilor D.A.D.L. si asupra Ministrului Mediului de la acea vreme, a promis ca ii va determina sa respecte obligatiile contractuale asumate referitoare la plata pretului catre societatea comerciala respectiva. Ulterior, Strutinsky a primit de la denuntator, suma totala de 1.286.958,17 de lei, banii fiind virati din conturile bancare ale societatii reprezentate de denuntator in conturile bancare ale societatilor comerciale indicate de afacerist, respectiv S.C. New Home Construct SA, S.C. Mehmetoglu SRL, SC Neferimn SRL, SC Panel Building System SRL si CDS Project SRL.

Ulterior, Strutinsky i-a determinat pe reprezentantii acestor societati sa falsifice acte in contabilitate pentru a justifica banii primiti de la denuntator.

In alt caz de trafic de influenta, din 2012 de aceasta data, Strutinsky a pretins de la acelasi denuntator o suma de bani reprezentand un procentaj de 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi incasate de firma denuntatorului, in baza unui contract incheiat cu Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta (extinderea unei dane din portul Constanta). In schimbul sumelor de bani pretinse, Strutinsky , prevalandu-se de influenta exercitata asupra functionarilor C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta, a promis ca ii va determina sa respecte obligatiile contractuale asumate, referitoare la plata banilor, in baza contractului. Pe parcursul desfasurarii activitatii infractionale, dupa ce societatea beneficiara a contractului de lucrari a incasat suma de aproximativ 5.000.000 de lei, denuntatorul a renegociat, in data de 11.01.2015, cu Strutinsky, suma pe care acesta din urma o pretindea, de la 10%, la 8%, respectiv, intre 400.000 si 500.000.

Sorin Strutinsky mai are o condamnare la 7 ani si 10 luni cu executare in dosarul ”Polaris”, alaturi de Radu Mazare, care a primit 9 ani si 10 luni si Eduard Martin, patronul firmei de salubrizare, care a fost condamnat la 5 ani si 6 luni cu executare. Decizia nu era definitiva.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentTudor Chirila, nervos pe Klaus Iohannis: ”Să ne explice și nouă cum a ajuns frate cu evazioniștii și infractorii”
Articolul următorPSD isi inghite minciunile! Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, lauda Romania si progresele din PNRR