Acasă ACTUALITATE Incepe razboiul impotriva spagii. Nicolae Ciucă: „România își asumă la cel mai...

Incepe razboiul impotriva spagii. Nicolae Ciucă: „România își asumă la cel mai înalt nivel aderarea la Convenția anti-mită”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, în ședința de Guvern, că România susține inițiativa privind lupta anticorupţie și își asumă la cel mai înalt nivel aderarea la Convenția anti-mită.

„Un punct foarte important pe agenda ședinței de azi este memorandumul prin care România își asumă la cel mai înalt nivel aderarea la Convenția anti-mită, iar prin asta ne asumăm și responsabilitatea participării active la toate activitățile grupului de lucru.

Practic, răspundem la invitația dresată de secretarul general al OCDE și ne alăturăm astfel unui demers solid în ceea ce privește elaborarea și implementarea de politici eficiente în lupta anticorupție.

Practic, obținerea statutului de stat membru asociat și aderarea la Convenția anti-mită vor avea efecte favorabile în ceea ce privește companiile românești, care vor fi mai vizibile, care vor avea conexiuni pe piețele externe mai largi”, afirmă Nicolae Ciucă.

„Este un demers care va produce efecte pe termen mediu și lung, efecte pe care le considerăm ca fiind favorabile.
Ne determină să adoptăm și să respectăm standardele cel mai înalte de bune practici în domeniul Convențieri anti-mită.

Este un demers care aduce beneficii atât pentru companiile românești, cât și pentru cei interesați din alte țări să investească în țara noastră.

Guvernul va continua toate măsurile de implementare a standardelor, în conformitate cu foaia de parcurs asumată pentru aderarea la OCDE. Sunt convins că, așa cum discut cu responsabilul național, domnul Luca Niculescu, dacă vom continua în acest ritm, avem toate șansele să obținem aderarea la OCDE”, a mai spus Ciucă.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentCe patesti daca minti la spovedanie: Explicatiile preotilor
Articolul următor”În presă sunt salarii mizere” spune Robert Turcescu, milionar in euro, cu patru apartamente, o casa și terenuri in 5 localitati