Acasă Auto Inchisoare de la 6 luni la 3 ani pentru samsarii care dau...

Inchisoare de la 6 luni la 3 ani pentru samsarii care dau kilometrajul masinilor inapoi: Gata cu tepele!

În România, multe dintre mașinile second-hand sutn aduse din Vestul Europei, însă mulți români au fost înșelați de către samsarii de mașini. Aceștia dau kilometrajul mașinilor înapoi și ajungi să cumperi o mașină uzată la prețul uneia ”conduse de o bunicuță din Germania”.

Legea 143/ 2023 vine să rezolve această problemă, iar cei care dau înapoi kilometrajul mașinii riscă până la 3 ani de închisoare.

Articolul 2:

(1) Este interzisă manipularea odometrului unui autovehicul, solicitarea manipulării odometrului sau orice acţiune de natură să influenţeze înregistrarea exactă a numărului kilometrilor parcurşi de un autovehicul.

(2) În sensul prezentei legi, prin manipularea odometrului se înţelege practica frauduloasă de modificare voită şi neautorizată a kilometrajului real indicat de odometrul unui autovehicul.

(3) În cazul în care odometrul este defect sau nu funcţionează corespunzător, proprietarul/utilizatorul menţionat în certificatul de înmatriculare/înregistrare al autovehiculului este obligat să îl repare sau să îl înlocuiască fără întârziere la operatori economici autorizaţi în acest sens.

Fapta se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
“Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.”

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentPrimar PSD prins la volanul unui camion cu lemne furate. Condamnarea, mult prea blanda
Articolul următorPreședintele Iohannis s-a intalnit cu grevistii din educatie si au gasit un numitor comun. Lider de sindicat: „O discuție constructivă”