25.4 C
București
sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăACTUALITATEAutoInchisoare de la 6 luni la 3 ani pentru samsarii care dau...

Inchisoare de la 6 luni la 3 ani pentru samsarii care dau kilometrajul masinilor inapoi: Gata cu tepele!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Rusia plănuiește acte teroriste și de sabotaj în Uniunea Europeană

Agențiile de informații ale statelor europene au fost informate...

Mașinile electrice se ieftinesc pe fondul scăderii cererii

Sub presiunea concurenţilor chinezi, marii producători auto americani şi...

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

În România, multe dintre mașinile second-hand sutn aduse din Vestul Europei, însă mulți români au fost înșelați de către samsarii de mașini. Aceștia dau kilometrajul mașinilor înapoi și ajungi să cumperi o mașină uzată la prețul uneia ”conduse de o bunicuță din Germania”.

Legea 143/ 2023 vine să rezolve această problemă, iar cei care dau înapoi kilometrajul mașinii riscă până la 3 ani de închisoare.

Articolul 2:

(1) Este interzisă manipularea odometrului unui autovehicul, solicitarea manipulării odometrului sau orice acţiune de natură să influenţeze înregistrarea exactă a numărului kilometrilor parcurşi de un autovehicul.

(2) În sensul prezentei legi, prin manipularea odometrului se înţelege practica frauduloasă de modificare voită şi neautorizată a kilometrajului real indicat de odometrul unui autovehicul.

(3) În cazul în care odometrul este defect sau nu funcţionează corespunzător, proprietarul/utilizatorul menţionat în certificatul de înmatriculare/înregistrare al autovehiculului este obligat să îl repare sau să îl înlocuiască fără întârziere la operatori economici autorizaţi în acest sens.

Fapta se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani
“Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obține pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust și dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.”

Ultimele stiri