Acasă Justitie INCREDIBIL! Senatul INTERZICE folosirea catuselor pentru CORUPTI!

INCREDIBIL! Senatul INTERZICE folosirea catuselor pentru CORUPTI!

33

Senatorii juristi au avizat favorabil doua articole din proiectul initiat de senatorul PSD, Serban Nicolae, care ar vrea sa-i scoata pe corupti din arestul preventiv.

catuseSenatorii juristi din PNL au spus ca nu sunt de acord cu acest proiect de lege. Una dintre principalele prevederi ale initiativei legislative este ca acei inculpati aflati in arest preventiv care sunt plimbati de la o institutie la alta a statului sa nu mai poarte catuse. In plus, initiatorul legii ar vrea ca cei acuzati de coruptie sa nu mai poata fi arestati preventiv. Ramane de vazut insa daca proiectul va trece de plenul Senatului.

„Incatusarea este o masura exceptionala, ea trebuie restrictionata cu cateva exceptii foarte expres si foarte clar limitate de textul de lege, in sensul in care se incatuseaza doar persoane care sunt suspectate, cercetate pentru si infractiuni prin acte de violenta, ceea ce induce o stare de pericol in spatiu public, persoanele care s-au sustras sau s-au opus masurii retinerii sau arestarii preventive”, a spus Serban Nicolae la finalul sedintei.

Anterior, senatorul PSD a declarat ca propunerea sa de modificare a Codului de procedura penala nu a fost facuta pentru demnitari, ci pentru orice cetatean, si ca a eliminat coruptia dintre infractiunile pentru care se poate dispune arestarea pentru ca aceasta se pedepseste cu inchisoarea.

”Din punctul meu de vedere pericolul concret pentru ordinea publica nu este dat de gravitatea faptei. Gravitatea faptei duce la angajarea raspunderii prin pedeapsa, arestarea preventiva nu este o pedeapsa. Eu as astepta ca lumea sa inteleaga ca arestarea preventiva este o masura preventiva, care ar urma sa previna ceva. Daca cineva a comis o fapta de coruptie va fi pedepsit cu inchisoare, si nu cu arestarea preventiva”, a declarat Nicolae.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos