5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăEconomieIndependenta energetica a Romaniei devine realitate. Virgil Popescu: Dezvoltarea programului nuclear civil...

Independenta energetica a Romaniei devine realitate. Virgil Popescu: Dezvoltarea programului nuclear civil al României este o prioritate

in:

Stiri pe acelasi subiect

De ce este bună slănina de porc pentru organismul uman?

Slănina este relativ bogată în substanțe nutritive. Cele mai...

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a avut o întâlnire de lucru cu William D. Magwood IV, directorul general al Agenției pentru Energie Nucleară (NEA) din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE).

”Cu această ocazie am semnat Actul de Adeziune la Acordul cadru NEST, în contextul finalizării procesului de aderare a României la platforma Nuclear Education, Skills and Technology (NEST) a NEA.” a precizat ministrul.

Platforma NEST reprezintă un instrument de formare profesională a unei noi generații de specialiști români pentru implementarea proiectelor strategice în domeniul nuclear (retehnologizarea Unității 1, proiectul Unităților 3 și 4 CNE Cernavodă și dezvoltarea reactoarelor modulare mici), în vederea susținerii procesului de decarbonare a sectorului energetic pentru a atinge neutralitatea climatică până în anul 2050.

Totodată, directorul general al Agenției pentru Energie Nucleară (NEA) a transmis să susține în continuare România în eforturile de dezvoltare ale programului nuclear civil al țării noastre.

La întâlnire au mai participat Daniela Lulache, Head of policy and coordination la Agenţia pentru Energie, Aleshia Duncan, NEA-OECD Policy Adviser – DOE USA, Ursula Arnal-Diffu – NEA, Mihăiță Găină, președintele ANDR, Ramona Popescu – Director General DGPN ANDR, Dumitru Chirleșan, rectorul UP Pitești, Dan Drăgan Secretar de Stat ministerul Energiei și Cosmin Ghiță.

”Țara noastră este membră a NEA din anul 2017.
NEA este o agenție interguvernamentală în cadrul OCDE cu sediul la Paris, Republica Franceză, care reunește țări din America,

Europa și regiunea Asia-Pacific într-un forum apolitic dedicat împărtășirii și diseminării cunoștințelor în domeniul energiei nucleare.

Misiunea NEA este de a sprijini statele membre în menținerea și dezvoltarea continuă, prin cooperare internațională, a bazelor științifice, tehnologice și juridice necesare pentru o utilizare sigură, ecologică și economică a energiei nucleare în scopuri pașnice.” a declarat Virgil Popescu.

Ultimele stiri