INFORMARE METEO de NINSOARE VISCOLITA in mai multe regiuni din tara!

30

INFORMARE METEO de ninsoare viscolita emisa de meteorologi incepand de joi (28 noiembrie) de la ora 20.00 pana vineri (29 noiembrie) la ora 12.00.

In intervalul mentionat va ninge in Carpatii Orientali si Occidentali si pe arii restranse in Carpatii Meridionali, iar vantul va avea intensificari temporare.

In zona de munte a judetelor Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures si Harghita cantitatile de precipitatii vor fi de pana la 10…15 l/mp, iar viteza vantului la rafala va atinge 60…70 km/h viscolind ninsoarea.

Joi si vineri

Vreme rece si joi, dar fata de astazi temperatura va creste in partea de est a tarii. Astfel maximele termice vor fi de la minus 1 la 7 grade grade, usor mai mai ridicate in Subcarpatii Moldovei. Spre seara cerul se va innora in nord-vestul si nordul tarii, unde pe arii restranse va ninge slab. Vantul va avea intensificari in sudul tarii, dar mai tare va sufla la munte, cu viteze de peste 55 km/h in Carpatii Orientali.

Si in Bucuresti va fi o zi rece pentru sfarsitul lunii noiembrie. Astfel de la cele minus 2 grade din zori, pana la amiaza temperatura nu va trece de 4-5 grade.

Vineri in nordul, centrul si vestul tarii cerul va prezenta innorari si din loc in loc vor fi precipitatii mixte. La munte va ninge, iar vantul va fi activ. De vreme mai buna au parte locuitorii din partea de sud si sud-est a tarii, aici soarele razbeste printre nori, asa ca ziua va fi predominant frumoasa. Temperaturile maxime pornesc de la 0-1 grade in depresiunile din estul Transilvaniei la Miercurea Ciuc si ajung la 8 grade in localitati precum Galati, Bacau si Buzau.

In Capitala vremea se va mentine mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data, mai ales dimineata. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab cel mult moderat, iar in termometre se vor aduna 5-6 grade.

Sursa: mediafax.ro