Acasă ACTUALITATE Inmormantare FARA PREOT si amenda pentru PRIVEGHI in casa! S-a schimbat lege...

Inmormantare FARA PREOT si amenda pentru PRIVEGHI in casa! S-a schimbat lege serviciilor funerare in Romania!

Noua lege funerară permite românilor să facă înmormântări fără preot. Mai mult decât atât, nu se mai permite priveghiul în casă.

Noile reglementări schimbă numeroase lucruri. Astfel, românii pot avea parte de o înmormântare civilă sau laică, iar oamenii au posibilitatea de a alege, în timpul vieții, modul în care vor fi înhumați, având și opținea de a fi incinerați sau nu.

“Înmormântarea poate fi religioasă sau laică, precedată sau nu de incinerare. Locul şi modalitatea înmormântării vor fi conforme voinţei exprimate în timpul vieţii de persoana decedată, fără nici o modificare a ultimei voinţe a acesteia”, se arată în art.16 al Legii 102/2014, privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare din România.

Un alt aspect al legii este cel legat de morminte. Astfel, dacă un loc de veci este lăsat în paragină timp de doi ani, administrația are dreptul de a confisca locul, potrivit dreptul-omului.org.

Mai mult decât atât, noile reglementări UE prevăd că familia are obligaţia să depună persoana decedată la casa mortuară după numai o oră de la momentul decesului.

 

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
Articolul precedentImamul moscheei din Koln: Fetele au fost VIOLATE de Revelion pentru ca erau PARFUMATE si imbracate necorespunzator!
Articolul următorPrima ARMATA PRIVATA din Romania! Soldatii sunt antrenati de un campion mondial K1 si au interventii oriunde in tara!