Acasă Dosar Interviu cu scriitoarea Ana Blandiana: In 1989 a fost lovitura de stat,...

Interviu cu scriitoarea Ana Blandiana: In 1989 a fost lovitura de stat, doar noi ii spunem Revolutie!

Ce ar trebui să facă tinerii din ziua de azi, cei care cred în libertate?

Primul lucru, ar trebui să învețe istorie. Să vă povestesc două întâmplări. La Sighet e un obicei frumos ca după bacalaureat elevii să vine cu flori și să treacă pe la memorialii. Și m-am nimerit odată acolo când a venit un asemenea grup. Și i-am condus prin memorial și când am ajuns la sala în care era vorba despre revolta din ’77 din Valea Jiului, le-am spus “Alți mineri decât cei de la mineriadă”. Și am avut impresia că acest cuvânt a căzut în gol. Am zis “Cine vrea să-mi spună ce înseamnă mineriada?”. S-a făcut liniște.

O altă întâmplare, la Universitatea Dimitrie Cantemir. O întâlnire cu studenții din anul IV și V, în care am folosit cuvântul “lustrație”. Și am întrebat cine îmi dă o definiție a lustrației și nimeni nu a știut să spună.

Este clar că școala este cea mai mare problemă a României. Din păcate nu este vorba numai despre România. În țara noastră interesul îl au, evident, politicienii care pot să manipuleze mai bine o masă de votanți care nu înțelege nimic, decât una care înțelege totul. Problema istoriei este problema Europei, nu numai a noastră.”, a spus Ana Blandiana la Realitatea TV.

URMARESTE STIREA ZILEI!
Stirea Zilei Instagram
1
2
3
Articolul precedentVIDEO – Atac ARMAT in Germania: 3 oameni IMPUSCATI MORTAL, altii sunt raniti!
Articolul următorVIDEO INCREDIBIL – Alunecare URIASA de teren in China: 33 de BLOCURI au fost inghitite de PAMANT!